Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Nederlander spendeert meer aan vakantie

9 jan 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 vliegtuig vakantie
Nederlanders geven meer geld uit aan vakanties en blijven langer weg. Dit meldt toerismeonderzoeksbureau NBTC-NIPO op basis van een enquête onder circa 8000 mensen.

'Langer op vakantie'

In het afgelopen jaar ging 83 procent van Nederlanders op vakantie. Een gemiddelde vakantieganger ging drie keer per jaar op pad en bleef elke keer voor ruim acht nachten weg, gemiddeld 1 procent langer dan het jaar ervoor. Door de bank genomen werd er 2 procent meer gespendeerd aan vakanties dan in 2017. Bij elkaar kwamen de vakantie-uitgaven tot een totale besteding van 19,8 miljard euro.

Turkije terug als vakantiebestemming

De interesse in vliegvakanties naar de Middellandse Zee is in het afgelopen jaar sterk gestegen, er werd 4 procent meer geboekt dan in 2017. Turkije zorgde deels voor deze opleving. Het land kroop terug naar de laatste plaats in de top 10 van de meest populaire buitenlandse bestemmingen. In de jaren hiervoor was Turkije een beetje uit de gratie vanwege de mislukte staatsgreep van 2016, diverse terreuraanslagen en de diplomatieke rel met Nederland.

Omliggende landen meest populair

Duitsland, Frankrijk en Spanje bleven de meest populaire buitenlandse vakantielanden. Vakantie vieren in eigen land was in het afgelopen jaar iets minder populair dan in het jaar daarvoor. De meest bezochte provincies bleven Gelderland, Limburg en Noord-Brabant. Drenthe en Zuid-Holland zagen de grootste toename in vraag ten opzichte van 2017. ANP

Meer over:

vakantie

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar