Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederland rood op Europese coronakaart, mogelijk gevolgen voor vakanties

15-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1489 keer bekeken
  •  
Kaart Nederland Duitsland
Nederland is op de Europese coronakaart helemaal rood geworden. In Groningen is het aantal coronabesmettingen het hoogst en kleurt de provincie dan ook donkerrood op de kaart. De overige elf provincies zijn iets lichter rood. Dat Nederland rood is geworden, kan problemen opleveren voor vakanties.
De Europese coronakaart wordt bijgehouden door de Europese gezondheidsdienst ECDC, een organisatie zoals het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vorige week waren Friesland, Drenthe, Flevoland en Limburg nog groen op de kaart. De rest van het land was oranje.
ECDC coronakaart

© Bron: ECDC

Gevolgen vakanties

Op basis van de coronakaart kunnen landen besluiten om de regels aan te passen. Zo kunnen ze strengere voorwaarden eisen voor reizigers die vakantie willen komen vieren, maar uit een rood gemarkeerd land komen. Het is aan te raden om de site Nederlandwereldwijd in de gaten te houden voor de actuele regels van een een land. Ook kun je de site van de ECDC raadplegen voor actuele zaken over corona en landen. ANP
Kun je toch nog op vakantie? Raadpleeg dan ons artikel over het coronapaspoort, zodat je goed voorbereid op reis gaat.

Meer over:

corona, vakantie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!