Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Mitros moet opdraaien voor kosten asbest'

25-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Asbest-hazard.jpg
Woningcorporatie Mitros moet de kosten van de asbestaffaire in Utrechtse wijk Kanaleneiland voor haar rekening nemen. De gemeente Utrecht is volgens burgemeester Aleid Wolfsen niet van plan mee te betalen aan de kosten van de evacuatie, de gevolgen daarvan en sanering van de verontreinigde woningen. Dat heeft zijn woordvoerder dinsdagmorgen gezegd.
Kosten schoonmaken voor eigenaar
,,Als er asbest gevonden wordt in woningen, dan zijn de kosten van het schoonmaken voor de eigenaar", zegt de woordvoerder.
'Bedrijfsrisico'
Volgens Wolfsen zijn de hoog opgelopen kosten voor Mitros ,,een bedrijfsrisico". Een maand geleden waren de kosten volgens de corporatie al opgelopen tot ruim 5 miljoen euro.
Onafhankelijk onderzoek
Mitros is met juristen bezig om uit te zoeken wie moet opdraaien voor de kosten. De gemeente Utrecht wacht volgens de woordvoerder nog op het onafhankelijke onderzoek naar de gang van zaken rond de asbestaffaire, waarvan de resultaten begin december worden gepresenteerd.
Afwachten
Nog steeds wacht een aantal bewoners op het sein van Mitros dat ze mogen terugkeren naar hun eigen woning.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!