Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Minder op vakantie in eigen land'

20-05-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vakantie_ouderen_03.jpg
Iets meer Nederlanders hebben dit jaar plannen voor de zomervakantie in vergelijking tot vorig jaar, maar minder mensen zijn van plan om die vakantie in eigen land door te brengen. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van NBTC-NIPO Research naar de vakantieplannen van Nederlanders dat vrijdag is gepubliceerd.
Na twee jaar van groei, boet de zomervakantie in eigen land nu in aan populariteit. Volgens directeur Kees van der Most was het bijzonder dat mensen de zomervakantie in Nederland doorbrachten en had dat alles te maken met de economische crisis. ,,Nu normaliseert de situatie.'' In totaal gaf 72 procent van de Nederlanders aan er tijdens de zomervakantie op uit te trekken, ongeveer 2,8 miljoen mensen gaven aan dat hier te doen, een daling van 1 procent. Het mooie weer van de laatste maanden en de toch aanhoudende onzekerheid over de economische situatie zou het tij nog ten gunste van Nederland kunnen keren, denkt Van der Most. Maar normaliter moet Nederland het vooral hebben van de korte vakanties tussendoor. Verre vakanties zijn nog veel meer uit de gratie, de belangstelling daarvoor is met zo'n 15 procent gedaald. Dat heeft volgens Van der Most te maken met de instabiliteit in bepaalde delen van de wereld en met de hoge olieprijs die de ticketprijzen opdrijft. De iets minder verre buitenlandse vakanties profiteren; de totale belangstelling voor buitenlandse vakanties groeide met 2 procent tot ruim acht miljoen. De meeste mensen reizen naar Frankrijk, gevolgd door Spanje en Duitsland. In eigen land zijn Gelderland, Limburg en Drenthe geliefde bestemmingen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!