Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder busritten in Brabant vanaf 2015

20-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
busstation_01.jpg
In Brabant rijden vanaf 2015 gemiddeld 6 procent minder bussen. De provincie heeft dat woensdag bekendgemaakt over de definitieve opdracht voor de aanbesteding van het stads- en streekvervoer. Buslijnen met weinig passagiers verdwijnen of gaan minder vaak rijden in de avond en het weekend, legde gedeputeerde Ruud van Heugten woensdag uit.
Stijgende kosten
De provincie wil bovendien niet meer meebetalen aan de transferiumbussen in Den Bosch.
Van Heugten zegt dat het budget van de provincie voor het busvervoer gelijk blijft (55 miljoen euro per jaar) maar dat keuzes nodig zijn door de stijgende kosten van personeel en brandstof.
Grote belangstelling
Alle bekende vervoerders (Veolia, Connexxion, Syntus, Qbuzz en Arriva) hebben tot dusver belangstelling getoond voor de twee grote Brabantse concessies (exclusief de regio Eindhoven). Ook heeft een buitenlandse vervoerder die nog niet actief is op de Nederlandse markt, interesse. De provincie wil niet zeggen om welk bedrijf het gaat.
Geïnteresseerde vervoerders hebben tot 29 augustus de tijd om hun plannen en een prijs in te dienen. De prijs weegt voor de helft mee. Punten die de vervoerders kunnen verdienen voor bijvoorbeeld elektrisch vervoer, vormen de andere helft van de beoordeling.
Naar verwachting kunnen de twee contracten eind dit jaar gegund worden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!