Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Miljoenenschade webwinkels door storing'

03-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld-groot_67.jpg
Webwinkels hebben naar schatting zo'n 8 miljoen euro schade geleden door de storing bij Rabobank met internetbankieren. Klanten konden ruim 24 uur niet internetbankieren en webwinkels konden van Rabobank geen betalingen ontvangen, aldus Thuiswinkel.org dinsdag.
Volgens de belangenbehartiger van de webwinkels in Nederland betekende dit een verlies van zo'n honderdduizend transacties per dag. Ieder uur dat consumenten niet via Rabobank konden betalen liepen webwinkels circa 275.000 euro aan inkomsten mis, aldus de belangenorganisatie.
Het internetbankieren bij de bank was lange tijd verstoord door een cyberaanval van hackers op de betalingssite. Naar schatting meer dan tienduizend webwinkels waren het slachtoffer van de aanval op de servers van de Rabobank.
Directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org zegt dat de organisatie geen claim zal indienen namens de webwinkeliers tegen de Rabobank omdat er sprake was van overmacht.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!