Kassa

MijnVerklaring.nl | Reis- en annuleringsverzekering | Bijwonen Kassa

08-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
In de studio van Kassa brengt redacteur Frank updates over eerder behandelde onderwerpen en bespreekt hij wat er deze week speelde in de mailbox, op het forum en/of onze sociale media. Deze week: MijnVerklaring.nl, de reis- en annuleringsverzekering en het bijwonen van Kassa.

MijnVerklaring.nl

Op 1 februari besteedde Kassa voor de tweede keer aandacht aan de website MijnVerklaring.nl, een commerciële tussenpartij die de aanvraag voor een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor je klaar kan zetten tegen betaling. Terugkerende klacht van consumenten is echter dat op de website niet duidelijk wordt gecommuniceerd over de totaalprijs van ruim 75 euro.
Ondanks de grote hoeveelheid klachten, regent het op Trustpilot juist positieve reviews. En dat is verklaarbaar, want klanten wordt 20 euro beloofd als zij iets positiefs plaatsen. Aangezien MijnVerklaring de richtlijnen al maandenlang schendt, heeft Trustpilot er deze week voor gezorgd dat de pagina niet meer vindbaar is op Google als je zoekt op reviews. Doordat er betaald wordt voor positieve reviews, ontstaat er namelijk een vertekend beeld over de tevredenheid van consumenten.
Overigens kan het aanvragen van een VOG ook gewoon via de gemeente of Dienst Justis.

Reis- en annuleringsverzekering

De kans is aanwezig dat je bijna op wintersport gaat of binnenkort je zomervakantie gaat boeken. Het is daarom verstandig om even uit te zoeken hoe het ook alweer zit met je reis- en/of annuleringsverzekering.
Uit een peiling op ons Instagram-kanaal onder enkele honderden volgers, blijkt dat 61% van hen een doorlopende reisverzekering heeft. Ook geeft 36% aan weleens gebruik te hebben gemaakt van zijn of haar reisverzekering, bijvoorbeeld na diefstal of voor medische hulp.
De redactie van Kassa heeft een artikel geschreven met daarin vijf handige tips over het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering.

Bijwonen Kassa

Het is mogelijk om een van de uitzendingen van Kassa bij te wonen! Het programma wordt iedere zaterdag (19.05 – 19.50 uur) live uitgezonden vanaf het Mediapark in Hilversum.
Als je presentatrice Amber Kortzorg eens live in actie wilt zien en zelf plaats wilt nemen op onze gele banken, klik dan hier voor meer informatie. Tot zaterdag?!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!