Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mijngratisbox.nl stal bijna half miljoen euro

25-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
doos.jpg
De nepwebwinkel Mijngratisbox.nl stal bijna 500.000 euro. Dat bedrag is geschat door Eelco van Wijk, hoofd van Paypal Nederland.
Doos gratis spullen
De website, die klanten een gratis doos spullen beloofde tegen betaling van enkel verzendkosten, bleek vorige week nep te zijn. Wie er achter de site zat is niet duidelijk.
Usb-stick, kauwgom en muis
Van Wijk schat dat 27.000 tot 28.000 mensen de dupe zijn van de oplichting. De verzendkosten voor de doos - gevuld met een usb-stick, kauwgom en een computermuis - lagen tussen de 6,75 en 20 euro. Het totale gestolen bedrag ligt volgens Paypal waarschijnlijk tussen de 400.000 en 500.000 euro.
Sponsors
De producten zouden geleverd worden door sponsors volgens Mijngratisbox. Er werd veelvuldig reclame gemaakt op internet en op de radio om de doos bekendheid te geven.
Geld terug
Iedereen die met Paypal of creditcard heeft betaald, kan zijn aankoopbedrag terugkrijgen. Bij betalingen met Ideal is dit vermoedelijk niet het geval, omdat aankopen met die dienst niet zijn verzekerd.
Bron: Nu.nl/BNR
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!