Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Microsoft waarschuwt voor Windows XP

29-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windows-xp.jpg
Windows XP wordt nog steeds veel gebruikt, door zowel consumenten als zakelijke gebruikers. Toch wordt het systeem - dat al 12 jaar oud is - vanaf april volgend jaar niet meer ondersteund. 
Updaten
Dat was natuurlijk al veel langer bekend . Na de deadline is het niet meer veilig om XP te gebruiken. Updaten heeft vaak geen zin meer en kost te veel tijd en moeite voor Microsoft.
Gevaar voor internet
Hoe meer computers op XP blijven draaien, hoe groter het gevaar voor het internet in het algemeen . Omdat XP niet meer wordt geüpdatet, is het vatbaar voor virussen en malware. Het is voor internetcriminelen makkelijk om via een onbeveiligd systeem deze malware te verspreiden.
Antivirussoftware
Het draaien van antivirussoftware heeft ook weinig zin na de deadline van april 2014, omdat deze makkelijk omzeild kunnen worden door lekken in het besturingssysteem zelf.
Op dit moment draaien nog 13,3 procent van de pc's in Nederland op Windows XP. Lees hier meer over XP op de website van Microsoft. Bron: NuTech.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!