Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Microsoft waarschuwt voor beveiliging zakelijke wifi-netwerken op Windows telefoon

07-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_wifi_03.jpg
Microsoft waarschuwt dat Windows Phone 7.8 en Windows Phone 8 niet standaard controleren of bepaalde draadloze netwerken wel over het juiste beschermingscertificaat beschikt. Daardoor zouden logingegevens onderschept kunnen worden. 
Het gaat om het zogenaamde peap-ms-chapv2-netwerk. Vooral hotspots van Ziggo en zakelijke omgevingen maken gebruik van deze techniek.
Onderscheppen
Mensen met kwaad in de zin zouden een netwerk kunnen namaken om zo de login-gegevens van de gebruiker te onderscheppen. Dit kan worden tegengegaan door het vereisen van een certificaat voordat de verbinding tot stand komt. Echter doen Windows Phone 7.8 en 8 dat standaard niet. Hetzelfde geldt trouwens voor Android.
Handmatig
Het vereisen van een certificaat kan ook handmatig worden ingesteld. Daarmee kan voorkomen worden dat iemand inloggegevens steelt wanneer de telefoon verbinding maakt met een wifi-netwerk. Microsoft adviseert wifi uit te zetten wanneer men er geen gebruik van maakt.
Bron: Tweakers.net
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!