Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Microsoft-messenger gaat op in Skype

07-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo-microsoft_03.jpg
Microsoft gaat zijn Messenger integreren in Skype. De Windows Live Messenger, of MSN, verdwijnt begin volgend jaar en gebruikers kunnen dan direct overschakelen op de nieuwste versie van Skype. Daar zullen zij hun oude Messenger-vrienden weer terugvinden, zo liet Microsoft dinsdag weten.
China
Alleen in China blijft de Messenger nog beschikbaar. In alle andere landen zal de overgang in de eerste maanden van 2013 plaatsvinden.
Skype
Microsoft kocht Skype vorig jaar voor 8,5 miljard dollar, destijds 5,9 miljard euro. Daarmee gaf het bedrijf het signaal af dat het zich in de strijd ging begeven met onder meer Google en Facebook om een stuk uit de aantrekkelijke wereldwijde communicatiekoek te bemachtigen. Met Skype kunnen mensen via internet wereldwijd gratis met elkaar communiceren, met of zonder beeld.
Oorsprong
Skype werd in 2003 gelanceerd door twee mannen die een technologie hadden bedacht om bestanden online te delen: Kazaa. Oorspronkelijk werd Skype gezien als iets voor nerds, later ontdekte de massa de voordelen. In 2005 werd Skype gekocht door veilingsite eBay, als een verlengde van de koopjessite. Dat werd niks en een paar jaar later deed eBay 70 procent in het bedrijf weer van de hand aan een groep investeerders.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!