Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Microsoft koppelt ChatGPT aan eigen zoekmachine Bing

08-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
871 keer bekeken
  •  
zoeken zoekmachine internet 1127 www

Microsoft gaat een uitgebreidere versie van ChatGPT inbouwen in Bing. Deze zoekmachine is de concurrent van marktleider Google. 

Door een investering in en samenwerking met het bedrijf OpenAI, dat achter het populaire programma ChatGPT zit, kunnen gebruikers van Bing binnenkort veel gerichtere vragen stellen aan de zoekmachine. Ook kunnen ze daarmee gaan chatten om informatie in te winnen.

ChatGPT is een chatbot met kunstmatige intelligentie. Deze kan razendsnel na een zoekopdracht informatie bundelen en in een handzame tekst presenteren aan de gebruiker.

Zoeken met browser

Microsofts webbrowser Edge krijgt ook de nieuwe zoekmogelijkheden en daarnaast kan de ingebouwde kunstmatige intelligentie websites samenvatten en vertalen naar tientallen talen.

Google reageert

Zoekgigant Google heeft inmiddels een eigen concurrent van ChatGPT aangekondigd, die door een beperkt aantal mensen wordt getest. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!