Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Microsoft komt met Windows Mobile 7'

15-02-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Windows_7_01.jpeg
Microsoft steelt maandag de show op een grote telecombeurs in Barcelona. Het Amerikaanse softwareconcern kondigt naar verwachting een nieuw besturingssysteem voor de mobiele telefoon aan: Windows Mobile 7.
Topman Steve Ballmer maakt zijn opwachting om Microsofts bemoeienissen met de telecomindustrie toe te lichten. Op smartphones is nu Windows Mobile 6.5 het meest geavanceerde systeem van het bedrijf. Op pc's maakte Windows 7 in oktober zijn debuut.
Windows Mobile 7, waarschijnlijk gedoopt tot Windows Phone 7, moet Microsoft weer op de kaart zetten op het gebied van mobiele telefonie. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren zijn marktaandeel zien afkalven, terwijl bedrijven als Apple en Research In Motion hard oprukten met eigen besturingssystemen voor respectievelijk de iPhone en de Blackberry.
Microsoft zou zich nu voor het eerst nadrukkelijker hebben bemoeid met de telefoons die op de nieuwe software gaan draaien. Een eigen telefoon is een brug te ver. Daarmee zou het bedrijf afnemers van zijn software te veel voor het hoofd stoten.
In Barcelona begint maandag het Mobile World Congress, 's werelds belangrijkste mobieletelecombeurs. Naast Ballmer zullen Google-topman Eric Schmidt en de Nederlander Ben Verwaayen, topman van Alcatel-Lucent, er het podium beklimmen. Fabrikanten presenteren hun nieuwste telefoons, telecomaanbieders bieden een inkijkje in de dienstverlening in de nabije toekomst.
Veel aandacht zal er zijn voor softwaretoepassingen voor mobiele telefoons. Apple heeft deze markt aangezwengeld met zijn App Store, waar handige programmaatjes kunnen worden gedownload voor mobiel gebruik.
Samsung, 's werelds op een na grootste mobieltjesfabrikant, kondigde zondagavond de komst van een softwarewinkel voor Nederlandse gebruikers van zijn telefoons aan. Engeland, Frankrijk en Italië waren vorig jaar al aan de beurt, dit jaar volgen meer dan vijftig andere landen, waaronder Nederland in het voorjaar.
Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern liet ook een telefoon zien die draait op een eigen softwareplatform: Bada. Met Bada, Koreaans voor oceaan, wil het bedrijf zijn positie op het gebied van smartphones versterken. De Samsung Wave is een eerste vrucht, de telefoon zal in april of mei in de winkels liggen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!