Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Microsoft brengt Office naar de iPad

28-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_Microsoft_2_22.jpg
Microsoft heeft zijn bekende softwarepakket Office beschikbaar gemaakt voor gebruikers van een iPad. De lancering van Office voor iPad markeerde donderdag het eerste publieke optreden van Satya Nadella als de nieuwe topman van Microsoft.
Gratis
Nadella maakte daarbij bekend dat programma's als Word, Excel en PowerPoint als losse apps beschikbaar komen in de App Store en gratis te downloaden zijn. Voor de mogelijkheid om bestanden te bewerken, moet echter betaald worden. De betaalde versie van Office voor iPad wordt gekoppeld aan Microsofts Office 365, de abonnementsdienst die gebruikers de mogelijkheid biedt om Office op een vastgesteld aantal computers te installeren.
Gedwongen
Microsoft richtte zich vroeger altijd op de verkoop van programma's voor computers die draaien op zijn eigen besturingssysteem Windows. Door de opkomst van smartphones en tablets ziet het bedrijf zich echter gedwongen zijn programma's ook voor apparaten van concurrenten beschikbaar te maken.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!