Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Merendeel Nederlanders slaat Black Friday over

27-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Black Friday 930x520

Het merendeel van de Nederlanders laat Black Friday aan zich voorbijgaan, stelt Hart van Nederland op basis van onderzoek onder ruim 3700 panelleden. Bijna 75 procent van de ondervraagden zegt niet mee te doen aan het koopjesfestijn.

Sommige respondenten vinden Black Friday in Nederland nergens op slaan, omdat 10 of 20 procent korting bijna hetzelfde is. Zo stelt een panellid kritisch: "Kijk maar eens twee weken ervoor naar de prijs van een artikel. Dan zie je dat de korting niet klopt."

Populariteit Black Friday

De uitbraak van het coronavirus lijkt opvallend genoeg niet per se de reden voor de matige populariteit van Black Friday. Rond deze tijd in 2019 gaf ook ongeveer driekwart van het panel aan het uit de Verenigde Staten geïmporteerde koopjesfestijn over te slaan.

Online shoppen in 2020 nog populairder

Online shoppen is dit jaar iets populairder geworden ten opzichte van het fysiek bezoeken van een winkel. 11 procent van de ondervraagden gaf in 2019 aan alleen online naar kortingen te speuren. Dit jaar loopt dat percentage op tot 15 procent.

Bron: Hart van Nederland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!