Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mensen willen meer eigen risico

07-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
arts-930x520
Mensen denken meer na over een hoger eigen risico voor hun zorgverzekering. Omdat de zorgpremie stijgt, willen ze zo hun maandlasten beteugelen, meldt NRC op basis van onderzoek onder verzekeraars en vergelijkingssites.
Verhogen met max. 500
Dit jaar zijn de premies door de zorgverzekeraars met gemiddeld 7,5% verhoogd. Voorgaande jaren waren de stijgingen van de premies minder hoog. Het verplichte eigen risico is 385 euro per persoon. Dat kan met maximaal 500 euro worden verhoogd tot 885 euro. In dat geval besparen mensen gemiddeld 10 euro in de maand. Dit kan, afhankelijk van welke zorgverzekeraar men kiest, oplopen tot 24 euro per maand. Vooral voor mensen die verwachten niet veel zorgkosten te maken, is het verhogen van het eigen risico een optie.
Collectiviteitskortingen
Minister Schippers van Volksgezondheid verplicht verzekeraars sinds vorig jaar uit te leggen hoe hun premie is opgebouwd. Dit geeft meer inzicht in hun kosten. Zo blijken de collectiviteitskortingen tot grote verschillen te leiden.
Bron: NRC/Kassa
Bekijk hier het fragment uit Kassa ' Zorgverzekering 2017: wat moet je allemaal weten?'

Meer over:

eigen risico
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (60)

marleenvanh
marleenvanh9 dec. 2016 - 17:50

Nou ik niet. Ik wil graag een eigen risico VANAF en niet TOT. Zodat mensen die weinig tot zeer weinig zorg nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze gezond leven en niet bij elke scheet die er dwars voor hun kont zit naar de dokter rennen en een therapie eisen,  niet meteen al bij moeten dokken.

jack snel
jack snel8 dec. 2016 - 22:30

Onvoorstelbaar dat een zo beperkt en onvolwaardig onderzoek van het NRC door een programma als Kassa wordt ondersteund. Haast een ieder weet dat het gros van de bevolking eerder een afschaffing van het eigen risico wenst dan een verhoging. Kassa, ga a.u.b. terug naar de oorsprong van uw consumentenprogramma als onderdeel van een (oorspronkelijke) "arbeidersomroep". 

endemion
endemion8 dec. 2016 - 15:08

De propaganda machine draait weer lekker hier op kassa, dat gelooft toch geen mens dat men meer eigen risico zou willen! Noodgedwongen pak je meer eigen risico [punt]. En vergeet niet het was nooit de bedoeling dat er eigen risico op de zorgverzekering kwam. Weet je nog dat je oorspronkelijk geen eigen risico had en bij geen kosten maken je 255€ terug kreeg. Het is weer het eeuwenoude verhaal stapje bij beetje de bevolking uitkleden steeds iets meer want een sterke middenklasse (of liever bevolking in z'n geheel) is alleen maar lastig.

linda w
linda w8 dec. 2016 - 9:57

Het is sowieso belachelijk dat de zorgverzekering omhoog blijft gaan, terwijl de zorgverzekeraars meer dan genoeg geld hebben om de premie omlaag te brengen. Ik geloof dat in november nieuws naar buiten kwam dat de verzekeraars hun reserves oppotten en dat dat helemaal niet mag. Nu hoor je daar niks meer over. Zorg in Nederland is nu voor de welgestelden en als je minder te besteden hebt dan heb je al moeite om de maandelijkse lasten te betalen met daar bij ook nog het verplichte eigen risico.

joepf
joepf8 dec. 2016 - 0:23

Momenteel heb ik de keuze: ga ik naar de dokter, als er iets mis is, of koop ik eten? Ik kan dan wel naar de dokter zonder dat dit mijn eigen risico beïnvloedt, maar als zij medicijnen voorschrijft, kan ik die toch niet betalen. Bijstand is onmogelijk, ik heb vijf jaar geleden de domme fout gemaakt een eigen bedrijf te beginnen. Nu is dus elke vorm van bijstand of subsidie onmogelijk geworden. Het is mislukt. Ik heb net genoeg klanten om het eten te betalen, en een deel van de vaste lasten. De schulden lopen hoog op. De zorgpremie maakt het nog erger. En dan nog de boete voor ziek zijn! €385,-- per jaar als je rijk genoeg bent om geen "vrijwillig" eigen risico te nemen!De luxe van echte gezondheidszorg zit er voor mij niet meer in! Wel verplicht premie betalen, maar ik kan het gewoon financieel niet aan om mij voor een eventuele ziekte te laten behandelen! Weggegooid geld dus, die verplichte zorgverzekering.

1 Reactie
marleenvanh
marleenvanh9 dec. 2016 - 17:53

Precies en daarom eigen risico VANAF en niet TOT. Dan kun  je een beetje medicijnen KRIJGEN en heb je echt meer nodig of ben je iemand die gewoon veel wil hebben DAN mag je bijdokken! Het is vervelend wanneer je lang ziek bent maar de schuld van een ander is dat ZEKER niet!!!

jackyh
jackyh7 dec. 2016 - 20:26

Zolang dat kan maak ik al gebruik van de 500 extra eigen risico. Scheelt in de premie. Ook betaal ik het jaar vooraf scheelt ook weer in de premie. Bovendien krijg ik korting omdat ik lid ben van de Dierenbescherming. Alle beetjes helpen. Ik hoor niet bij de jongeren maar ben gezond en kan onverhoopt de extra 500 wel ophoesten.

Raspo.38
Raspo.387 dec. 2016 - 18:45

wat denk je dat een AOWer doet

ampi
ampi7 dec. 2016 - 17:57

Je kunt je afvragen of al die mensen vrijwillig voor een hoger eigen risico kiezen of dat sommigen dat noodgedwongen moeten doen, omdat ze anders de zorgpremie niet meer kunnen betalen. 

grace10
grace107 dec. 2016 - 17:23

Geloven jullie het zelf??? Of verdienen jullie evenveel als Rutte?

manwijf
manwijf7 dec. 2016 - 17:14

Een solidariteitssysteem als een zorgverzekering is er bij gebaat, dat alle gebruikers daadwerkelijk bijdragen. Als dat niet het geval is, zoals nu het geval is, dan draaien de andere leden daar linksom of rechtsom voor op. Er is genoeg voor gewaarschuwd. Als de rek eruit is, omdat het niet meer is op te brengen, gaat zo'n systeem vanzelf failliet. Houd er maar rekening mee, dat het eind nog niet in zicht is, zolang er maar gratis gebruikers binnen blijven komen. Zijn ook nog eens hele dure klanten, aangezien de zorg in het land van herkomst op een heel laag pitje stond en er dus een inhaalslag gemaakt moet worden en ze vaak op een leeftijd binnenkomen, dat je gemiddeld meer gaat mankeren. Ga maar zo door, dan zullen we ons over een aantal jaren afvragen hoe het toch zo mis heeft kunnen gaan.

1 Reactie
marleenvanh
marleenvanh9 dec. 2016 - 17:54

Solidariteits systeem. Ja wanneer iedereen op zijn eigen gezondheid let en zieken ECHT schuldloos ziek zijn!

bartbo
bartbo7 dec. 2016 - 15:20

Dit is allemaal het resultaat van een belofte van een VVDer namens Hoogervorst die bij hoog en laag beloofde dat niemand er slechter van werd. Maar hij vergat er bij te vertellen dat hij daarmee vanaf twee maal modaal bedoelde.Zelf heeft hij nu een zeer goed betaald baantje.Een lot dat Rutte waarschijlijk ook beschoren is. O ja en Hoogervorst heeft het zelfs zonder sorry ondergaan.

honda98
honda987 dec. 2016 - 15:20

ik snap kassa niet dat ze dit willen plaatsen.het is gewoon te gek voor woorden.dat de premie zo gestegen is komt dat de top meer bonus  wil hebben en dat moeten wij betalen.

1 Reactie
marleenvanh
marleenvanh9 dec. 2016 - 17:55

Nou het komt ook omdat iedereen maar ouder en ouder MOET worden en alles maar in leven moet blijven teten torenhoge kosten.. Voor niks gaat de zon op!

duc
duc7 dec. 2016 - 14:52

Nou heel erg kort door de bocht, onderzoek onder jongeren gedaan?Ik hoor absoluut niet tot die groep, liever eigen risico omlaag en de zorgverzekeraar geen  monopoly meer geven.

simon55
simon557 dec. 2016 - 14:27

Van de ratten besnuffeld !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reageer
Reageer7 dec. 2016 - 14:11

Ze moeten naar het inkomen kijken

1 Reactie
marleenvanh
marleenvanh9 dec. 2016 - 17:57

Nee naar hoe gezond men leeft. Laat die volvette zuipers en rokers maar drie of vierdubbel dokken. EN zieken krijgen naar verhouding alle zorg al voor een schijntje!

madelief
madelief7 dec. 2016 - 13:52

Hebrekening gekregen van 135 euro alleen even bloedprikken .Nou dat volgend jaar ook maar niet meer doen .Heb al fysio afgezegd.

2 Reacties
korenbloem2000
korenbloem20007 dec. 2016 - 14:23

Voor fysio is geen eigen  bijdrage zorgkosten verschuldigd. Ik heb via de a.v. 22 behandelingen gratis.

simon55
simon557 dec. 2016 - 14:26

Had u nog n koopje zeker tweederangs ik moest € 183 betalen , laat t voortaan de buurvrouw wel doen

willemwriter
willemwriter7 dec. 2016 - 13:30

Mensen hebben bij dit neoliberale kabinet helemaal niets te willen, anders dan een keuze uit meer kwaden, van slecht tot slechtst. En ja, dan pak je dus voor jou de 'voordeligste' optie, een keuze met het mes op de keel. Op 15 maart mogen we echt kiezen, alles beter dan wat we nu hebben.

1 Reactie
endemion
endemion8 dec. 2016 - 15:03

Geloof je nog steeds dat dat hele kiesspelletje ook maar iets uithaalt!? Stemmen heeft geen zin tenzij je daadwerkelijk mee kunt beslissen ipv zo'n zogenaamde vertegenwoordiging kiezen die toch altijd alleen zichzelf vertegenwoordigen/proberen te verrijken.

Helma53
Helma537 dec. 2016 - 13:11

Ik kan u verzekeren dat mensen die chronisch ziek zijn zeker geen hoger eigen risico willen. Mensen willen een lagere premie en als je gezond bent heb je een keuze voor een hoger eigen risico, ben je niet gezond dan heb je die keuze niet. Je premie is dan misschien wel lager maar met een hoger eigen risico worden per saldo de kosten toch hoger. Je premie wordt dan wel op jaarbasis 120 euro goedkoper, maar het eigen risico dat chronisch zieken altijd betalen, maakt de totale kosten nog hoger.  Ik heb moeten bezuinigen op mijn premiekosten om nog voldoende geld voor eten over te houden zonder schulden te moeten gaan maken en dus heb ik nu geen aanvullende verzekering meer en zal daardoor ook geen gebruik meer kunnen maken van fysiotherapie, iets dat ik eigenlijk wel nodig heb, vanwege mijn gezondheidsklachten. Ook heb de tandverzekering stopgezet, omdat ik er niets aan heb. De zaken die zouden moeten gebeuren aan mijn gebit, kan ik niet verzekeren omdat de kosten niet volledig gedekt worden en het maximum niet toereikend is. Conclusie heb je geen geld dan zijn de kosten te hoog, dus ik roep op de actie te steunen voor een nationaal zorgfonds.  Alle voorzieningen waarbij de marktwerking is ingevoerd functioneren niet meer voor mensen met onvoldoende inkomen ten opzichte van hun vaste lasten, zoals openbaar vervoer, onderwijs, zorg, wonen. Ik formuleer het bewust zo, omdat ik geen laag inkomen heb en toch moet bezuinigen op noodzakelijke uitgaven om nog te kunnen eten zonder schulden te hoeven maken. 

1 Reactie
marleenvanh
marleenvanh9 dec. 2016 - 17:59

Weten mensen die chronisch ziek zijn wel wat de WERKELIJKE kosten van hun behandeling zijn en hoeveel daarvan allemaal de gezonden wordt opgehoest?  Hou je klep zeikwijf en wees blij wat je hebt!

joe thomissen
joe thomissen7 dec. 2016 - 13:07

Mijn vrouw heeft chronische botontkalking en ik ben Invalide na een zwaar motorongeval in '95. Hiermee kwam mijn beroep als internationaal Beroepsgoederenchauffeur ten einde inclusief mijn goed verdiende loon.  De eigen risico bedragen (zoals Weissman het al eerder omschreef) zijn onbetaalbaar geworden voor mensen als wij. Mijn vrouw brak dit jaar haar pols, effe naar de ehbo voor gips, half uurtje binnen €185, thuis aangekomen gleed het gips zo van haar arm af, bleek dit te groot aangemeten. Terug naar de ehbo, wederom een nieuwe, krijgen we daarna nog een factuur thuis gestuurd met  €165. Tis te gek voor woorden, daarbij zit ikzelf (en waarschijnlijk ook meerde Collega's) tussen wal en schip omdat we in het verleden een goed Beroep hebben gehad en van het Goederenvervoer ook een invaliditeitspensioen ontvangen. Hee zegt de Belasting dan u heeft er twee, bij deze krijgt u dan géén zorgtoeslag, géén huursubsidie en betaald u wat meer Inkomstenbelasting. Tel hierbij ook nog een gedwongen verhuizing op ivm sloop naar een nieuwbouw woning betaal je eerst €405 huur en nu €730 huur en sta je plots met de rug tegen de muur.    Vandaag de dag  moet je betalingsregelingen treffen om nog iets aan Eetgeld over te houden, sommige maanden heb je meer lucht dan andere. Ik ontving van het VGZ nog een rekening van €35 of ik deze meteen kon betalen. Misschien denken sommige hier, ah wat is nou €35, maar als je al je maandelijkse lasten en regelingen heb betaald om niet in de schulden te komen dan weegt zo`n luttel klein bedrag, tonnen.  Vroeg aan het VGZ of ik dit in twee keer kon betalen maar dit is Niet Mogelijk, bedragen onder de €50 moeten accuut betaald worden !!Op mijn vraag dat ik deze niet kon betalen kreeg ik het antwoord of ik deze dan even kon lenen bij de buren of anders krijg je herinneringen thuis gestuurd waar tegenswoordig hoge kosten aan vast zitten. (dit noemen ze het wanbetalersyteem) ik begrijp het wel maar je treft er ook de onschuldigen mee. Hebben we met lood in de schoenen aan de Buren €50 moeten vragen.Ik heb werkelijk nooit gedacht dat ik er ooit nog zo bekneld bij zou zitten. Werk houden is een grote Kunst maar zorg nooit dat je door een of andere reden erzonder komt te zitten want je telt gewoon niet meer mee. 

1 Reactie
tijger1
tijger17 dec. 2016 - 14:01

Dan hebt u dus meer dan ruim € 33.000 inkomen als u geen zorgtoeslag krijgt. En uw vrouw heeft € 385 eigen risico, dus als zij dat bijna opgebruikt heeft voir haar pols, komen er gern nota's meer voor andere zaken. En waarom leent u € 50 als u € 35 nodig hebt?

dragstar
dragstar7 dec. 2016 - 12:43

De zorgverzekering moet op schop. Zolang men niet de vrijheid heeft om wel  of niet te verzekeren is er geen sprake van enig marktwerking. Ziekenhuizen worden met belastinggelden gebouwd en men zou daar niet nog eens voor hoeven te betalen als men er behandeld word. Alleen de medici, verpleging, medicijnen en eventueel apparatuur zouden moeten worden betaald, niet het gebruik van de wachtkamer ed. Het is ook van belang dat medicijnen in NL centraal worden ingekocht bij de pharmaceutische fabrieken. Het eigen risico moet teruggebracht worden naar niet meer dan €100.  Zoals het nu gaat zitten we over niet al te lange tijd op een premie van €5000 pp en een eigen risico van €3500, dit naar het hedendaagse Zwitserse model en daar moeten we echt niet naar toe. Nogmaals, onze zorgverzekering is gebaseerd op solidariteit met elkander dus ook voor onze zieken en bejaarden. Egoisme op dit gebied is gewoon fnuikend voor onze hele samenleving.

1 Reactie
arnozegers
arnozegers7 dec. 2016 - 12:53

voor 100 % mee eens.

davnschot
davnschot7 dec. 2016 - 12:38

Mensen willen helemaal geen hoger eigen risico, ze willen minder premie omdat het niet te betalen is.

1 Reactie
arnozegers
arnozegers7 dec. 2016 - 13:01

"Helemaal mee eens, ook nu worden wij voorgelogen betreffende het bericht dat :"mensen willen een hoger eigen risico." !

zwaardvis
zwaardvis7 dec. 2016 - 12:35

Als je met zijn tweeën bent en de korting is meer dan 250 euro per jaar (Ja die verzekeringsmaatschappijen zijn er), dan lijdt je alleen verlies als beiden in het ziekenhuis komen of veel dure medicijnen slikken. Als slechts 1 van de 2 zijn vrijwillig eigen risico volledig moet aanspreken, hou je ook nog een winstje over. Alleen als beiden in het ziekenhuis belanden, ja dan betaal je meer. Maar je kunt het over over meerdere jaren zien: Als je eens per 2 jaar in het ziekenhuis belandt, verdien je. Alleen als je ieder jaar patiënt bent, moet je het niet doen. 

janvis
janvis7 dec. 2016 - 12:26

Helemaal gelijk Hr. Weisman, dat zelfde geldt voor ons. Daarnaast is de solidariteits gedachte helemaal zoekplaatje geworden. Ik kan mij heel goed voorstellen dat de gezinnen met een klein inkomen en veel ziektes dit gewoon niet kunnen ophoesten. En hierdoor wordt er niet alleen op de zorg geminderd maar diverse geld verslindende uitgaven zodanig dat er een hoop kinderen niet kunnen ontbijten.

gerardvantol
gerardvantol7 dec. 2016 - 12:14

Ik wil ook een lagere premie, maar nadat ik tot aan mijn 66ste jaar nooit een ziekenhuis van binnen had gezien, behalve als ik bij een kennis of familie op bezoek kwam, bleek ik flink ziek te zijn geworden. Dus hoger eigen risico zit er niet in, niet te betalen. Ik heb al een keer medicijnen moeten afwijzen vanwege de kosten, ze vielen niet onder de vergoeding. De zorgverzekering had dit in alle wijsheid en veel grotere deskundigheid als de arts beslist. Dus na zo'n 50 jaar ziekenkostenpremie betalen, blijk ik nu gewoon niet voldoende vergoeding te kunnen krijgen.

hoatse
hoatse7 dec. 2016 - 12:13

Het is onredelijk dat je je eigen risico kan verhogen tegen minder premie. Mensen die gezond zijn  kunnen makkelijk dat risico lopen, dus betalen veel minder premie dan mensen die minder gezond zijn. Dat is niet solidair. Ik vind dat verboden moet worden een hoger eigen risico te nemen. Dus iedereen hetzelfde eigen risico.

smiek
smiek7 dec. 2016 - 12:08

Ja, we zijn lekker allemaal voor ons eigen gewin bezig! Waarom bedenkt nou niemand dat het systeem zo niet werkt. Het is een VERZEKERING waar je gebruikt van kunt maken als je het nodig hebt en de premie uit voorzorg betaalt net als bij een autoverzekering, brandverzekering, enz. Nu is iedereen alleen maar bezig met er zelf zo goedkoop mogelijk uit komen en er het maximale uithalen zoals brilvergoeding (waar je zogenaamd recht op hebt b.v. om de 2 jaar, maar eigenlijk niet echt nodig is, en zo zijn er meer vergoedingen).

2 Reacties
maribu
maribu7 dec. 2016 - 12:27

probleem grotendeels veroorzaakt door onze regering?? ZIJ bepalen het eigen risico , maar gaat dat ook daadwerkelijk naar de zieke mensen toe en waarom houdt onze regering er geen rekening mee dat het van groot belang is voor IEDEREEN in Nederland om zo gezond mogelijk te zijn.???Of is het om andere gaten te dichten in de begroting ?? zomaar een paar vragen

tijger1
tijger17 dec. 2016 - 13:54

De bril zit niet in de basisverzekering. De aanvullende hoef je helemaal niet te nemen.

johanna-jacoba
johanna-jacoba7 dec. 2016 - 12:05

zijn ze helemaal gek geworden wij bejaarden kunnen dat echt niet betalen

1 Reactie
korenbloem2000
korenbloem20007 dec. 2016 - 14:26

Niet alleen bejaarden hoor......

lopaka
lopaka7 dec. 2016 - 12:04

Het minimum eigen risico blijft in 2017 385 euro maar vrijwillig kan je het verhogen met 500 euro dus het blijft zoals het was. Als je jong en gezond bent dan kan het verhogen van je eigen risico je voordeel?? opleveren ten zij je een ongeluk krijgt en in het ziekenhuis terecht komt dan ben je snel je eigen risico kwijt. Dus het wordt geen verplichting om je eigen risico te verhogen naar 885 euro.

Louisd
Louisd7 dec. 2016 - 12:04

De korting van de verzekeringsmaatschappijen is véél minder dan het eigen risico! Wie wordt er dan beter van! Ook bij heel gezonde mensen blijft bij een mogelijk schadegeval de verzekeraar de lachende derde

1 Reactie
tijger1
tijger17 dec. 2016 - 13:51

Uiteraard is die korting lager dan het hogere eigen risico, maar als je het niet gebruikt, steek je die premiekorting wel in je eigen zak.

lion4
lion47 dec. 2016 - 12:02

Weissman met 2 maal s, sorry, bij mij is dat ook het geval, de eerste maande van het nieuwe jaar zijn de duurste.

ashley2
ashley27 dec. 2016 - 12:01

ik denk als veel mensen hun eigen risico gaan verhogen, dat ze de wettelijke eigen bijdrage heel snel naar 500 euro per jaar gaan doen.

lion4
lion47 dec. 2016 - 11:59

helemaal met de heer Weisman eens.

qwerty789
qwerty7897 dec. 2016 - 11:56

Raar verhaal.....Met €500,00 verhogen is geen oplossing, dat is problemen creëren, voor de mensen die chronisch ziek zijn en meer dan de helft van de oudere die genoodzaakt zijn gebruik te maken van de eigen bijdrage, wederom worden de oudere weer gepakt. Het heeft niets meer met verzekeren te maken maar met graaien.

Wvanoorschot
Wvanoorschot7 dec. 2016 - 11:56

Het verhogen van je eigen risico is alleen leuk als je zwemt in het geld en niks mankeert. Voor chronische patiënten zou het een straf zijn! Dus ben ik het geheel eens met dhr of mevr leidsman!

weissman
weissman7 dec. 2016 - 11:45

Ik weet niet wie er voor het verkrijgen van die gegevens zijn benaderd, maar deze stelling klopt alleen voor (ver boven) modaal of voor startende tweeverdieners in een leeftijdsgroep zonder medische kosten. Voor inkomens tot modaal en helemaal bij eenverdieners is dat totaal niet op te brengen. Van mijn salaris moet ik op dit moment al 770 eigen-risico opbrengen voor mijn vrouw en voor mij. En dat moet meestal in het eerste kwartaal van het jaar al worden opgehoest.

3 Reacties
arnozegers
arnozegers7 dec. 2016 - 13:07

Ik weet 100 % zeker dat de grote meerderheid GËËN hoger eigen risico wil . 

frisiantje
frisiantje7 dec. 2016 - 14:06

Zo is't maar net!

Reageer
Reageer7 dec. 2016 - 14:07

Hallo Dhr Weissman, Ik weet niet of ze het u verteld hebben (meestal zeggen ze niets) maar u kunt het nu nog veranderen oftewel doorgeven aan uw ziekenfonds, dat u het in termijnen wilt betalen. Dan betaald u 2 x 38,50 per maand, dan komt het niet zo hard aan. Wij doen dit nu al jaren zo, want het is anders niet te betalen klopt.

Martin Hendriks
Martin Hendriks7 dec. 2016 - 11:45

Helemaal geen eigenrisico weg daar mee !!

2 Reacties
Wvanoorschot
Wvanoorschot7 dec. 2016 - 11:57

Ben bang dat het dan in je zorgpremie verrekend gaat woorden!

arnozegers
arnozegers7 dec. 2016 - 13:04

Ja, let op de zakkenvullers staan op de loer.

tijger1
tijger17 dec. 2016 - 11:42

Als je het eigen risico met € 500 verhoogd, bespaar je wel € 20 per maand en geen € 10.

3 Reacties
Louisd
Louisd7 dec. 2016 - 12:06

Wie wordt er dan per saldo beter van?

tijger1
tijger17 dec. 2016 - 13:49

De verzekerde zelf.

frisiantje
frisiantje7 dec. 2016 - 14:07

Totdat je iets krijgt waarvan je dacht dat je het niet kreeg, en ben je de pisang.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!