Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Meeste kans op miljoenenprijs bij BankGiro Loterij

30 jun 2020
  •  
leestijd 2 minuten
gokken loterij kansspel 1127

Wie meedoet aan de BankGiro Loterij, maakt de meeste kans op een prijs van 1 miljoen euro of meer, stelt de Consumentenbond. De bond zette de winstkansen bij de belangrijkste Nederlandse loterijen op een rij. 

Ondanks dat je bij de BankGiro Loterij de grootste kans op 1miljoen of meer hebt, blijft de kans op zo'n grote prijs wel erg klein. Deze is 1 op 790.499. Daarnaast betaal je over zo'n prijs kansspelbelasting. Hierdoor blijft er - als je wint - slechts 699.000 euro over. Wie de meeste kans wil maken op 1 miljoen euro netto kiest voor het Miljoenenspel. De winkans is daar 1 op 2,5 miljoen.

Winkans versus winst

Als je meespeelt aan de Staatsloterij heb je de meeste kans op een prijs. Hier is de kans 1 op 2. Maar zo'n hoge winkans betekent niet automatisch ook winst. Als je speelt om winst te maken, kun je het beste Krasloten 24 Karaat Cash kopen. Hierbij is de kans op een prijs groter dan de inleg (5 euro per lot) het grootst. Deze kans is 1 op 4,8.

Grootste prijs

Bij Eurojackpot is de grootste prijs te behalen. Daar kan de hoofdprijs oplopen tot 63 miljoen euro. Echter, de kans dat je dit wint is minimaal. De winkans is 1 op 95.344.200. Bruto blijft er - na een belastingaftrek van ruim 44 miljoen euro - wel nog genoeg van de hoofdprijs over. De enige loterij die qua bruto hoofdprijs aan dit bedrag kan tippen, is de Oudejaarsloterij. De winkans is daar met 1 op de 4,7 miljoen flink groter. Het nadeel is wel dat loten daar met 30 euro per stuk flink aan de prijs zijn, waar je bij de Eurojackpot al voor 2 euro mee kan spelen.

Bron: Consumentenbond

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!