Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Meeste kans op miljoenenprijs bij BankGiro Loterij

30 jun 2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
520 keer bekeken
gokken loterij kansspel 1127

Wie meedoet aan de BankGiro Loterij, maakt de meeste kans op een prijs van 1 miljoen euro of meer, stelt de Consumentenbond. De bond zette de winstkansen bij de belangrijkste Nederlandse loterijen op een rij. 

Ondanks dat je bij de BankGiro Loterij de grootste kans op 1 miljoen of meer hebt, blijft de kans op zo'n grote prijs wel erg klein. Deze is 1 op 790.499. Daarnaast betaal je over zo'n prijs kansspelbelasting. Hierdoor blijft er - als je wint - slechts 699.000 euro over. Wie de meeste kans wil maken op 1 miljoen euro netto kiest voor het Miljoenenspel. De winkans is daar 1 op 2,5 miljoen.

Winkans versus winst

Als je meespeelt aan de Staatsloterij, heb je de meeste kans op een prijs. Hier is de kans 1 op 2. Maar zo'n hoge winkans betekent niet automatisch ook winst. Als je speelt om winst te maken, kun je het beste Krasloten 24 Karaat Cash kopen. Hierbij is de kans op een prijs groter dan de inleg (5 euro per lot) het grootst. Deze kans is 1 op 4,8.

Grootste prijs

Bij Eurojackpot is de grootste prijs te behalen. Daar kan de hoofdprijs oplopen tot 63 miljoen euro. Echter, de kans dat je dit wint is minimaal. De winkans is 1 op 95.344.200. Bruto blijft er - na een belastingaftrek van ruim 44 miljoen euro - wel nog genoeg van de hoofdprijs over. De enige loterij die qua bruto hoofdprijs aan dit bedrag kan tippen, is de Oudejaarsloterij. De winkans is daar met 1 op de 4,7 miljoen flink groter. Het nadeel is wel dat loten daar met 30 euro per stuk flink aan de prijs zijn, waar je bij de Eurojackpot al voor 2 euro mee kan spelen.

Bron: Consumentenbond

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Ellen1009
Ellen100911 feb 2021 - 6:37

Veel Nederlanders spelen mee in meerdere loterijen. Wil je loterijen vergelijk op winstkansen, de loterijuitslagen bekijken of wil je gemakkelijk digitaal en milieu vriendelijk opzeggen gebruik gebruik dan het loterij platform van Nederland https://loterijopzeggen.nl/