Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meerderheid Kamer: stop verkoop energiecontracten aan de deur of telefoon

28-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2429 keer bekeken
  •  
Energietoeslag 1127_

Als het aan de Tweede Kamer ligt zijn we "spoedig" af van de verkoop van energiecontracten aan de deur en via de telefoon. CDA'er Henri Bontenbal en Suzanne Kröger van GroenLinks deden een oproep daartoe en zij werden gesteund door de meerderheid. Zij wijzen op aanhoudende signalen van markttoezichthouder ACM over misstanden bij deze vormen van verkoop.

"Mensen weten eigenlijk toch niet heel goed waar ze voor tekenen"

Bontenbal ergert zich er al langer aan dat "louche" energiebedrijven verkopers op pad sturen om mensen aan de deur een energiecontract aan te smeren waar al gauw duizenden euro's per jaar mee zijn gemoeid. "Dat levert vaak onveilige situaties op. Mensen weten eigenlijk toch niet heel goed waar ze voor tekenen", zei hij onlangs in een Kamerdebat over de energiemarkt.

Energieminister Jetten zag het voorstel niet ziten

Energieminister Rob Jetten zag het voorstel om daar snel een einde aan te maken eigenlijk niet zitten. Hij wees erop dat het kabinet nog in bredere zin onderzoek doet naar verkoop aan de deur en had de uitkomsten daarvan willen afwachten. De bewindsman noemde de oproep "een beetje ontijdig" maar liet wel weten er "sympathiek" tegenover te staan. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!