Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meerderheid festivalgangers wil niet wachten op coronavaccin

08-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
festival 1127
Zeker 60 procent van de evenementenbezoekers geeft aan niet te wachten tot er een coronavaccin is voordat ze een evenement bezoeken. Dat blijkt uit onderzoek van Denis Doeland Management Consultancy en Advies (DDMCA). Uit het onderzoek, waar zo'n 2500 respondenten aan meededen, blijkt ook dat acht op de tien bezoekers naar een club of festival zouden gaan zonder optredens of aanwezigheid van buitenlandse artiesten.
Een derde van de respondenten geeft aan dat een bezoek aan een evenement afhankelijk is van de duur om een vaccin te ontwikkelen. Slechts vijf procent van de bezoekers wil wachten tot er een vaccin is voordat er weer gefeest kan worden.

Vouchersysteem

In de entertainmentbranche wordt ook gewerkt met vouchers om klanten bij geannuleerde events te compenseren. Uit het onderzoek van DDMCA blijkt dat zeker twee derde van de respondenten denkt de voucher te gebruiken, zodat ze een geplande bijeenkomst niet hoeven te missen. 
Volgens het adviesbureau willen klanten vouchers gebruiken als er goed en bijna dagelijks contact is tussen fans en artiesten of organisatoren. Dat contact zorgt voor vertrouwen, waardoor minder mensen hun geld terugvragen en kiezen voor een voucher. 

Voldoende afstand houden

De meningen van de respondenten verschillen als het gaat om de verantwoordelijkheid om tijdens bijeenkomsten voldoende afstand te houden van elkaar. Meer dan de helft van de ondervraagden denkt dat de verantwoordelijkheid bij zowel de organisatie als bij de bezoekers ligt. Een op de vier denkt dat bezoekers zich hier vooral mee bezig moeten houden en nog geen vijf procent vindt het de taal van de organisatie. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!