Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer jonge gameverslaafden kicken af

17-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gamer_04.jpg
Steeds meer jongeren zoeken behandeling voor hun gameverslaving. In 2013 behandelde Jellinek meer dan 50 jongeren die aan games verslaafd waren. Dat is een forse stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Dat meldde de instelling voor verslavingszorg zondagavond.
Ook bij andere klinieken is dat beeld te zien, zo bleek zondag uit een rondgang van de NOS.
'Meer dan 16 uur per week'
Van gameverslaving is sprake als iemand meer dan 16 uur in de week speelt en daardoor slechter functioneert. Het zijn vooral tieners, maar ook steeds meer twintigers, en meestal zijn het jongens, aldus Jellinek. Ze leven steeds meer in hun eigen digitale wereldje, de schoolprestaties gaan achteruit en er is vaak ruzie in het gezin. Gameverslaving kan ook fysieke gevolgen hebben, zoals obesitas, diarree of buikpijn. De behandeling van gameverslaving duurt een halfjaar tot 9 maanden.
Volgens Jellinek raken steeds meer jongeren verslaafd doordat games makkelijk beschikbaar zijn via smartphones en tablets. Ouders vinden het daardoor moeilijk om grenzen te stellen en trekken uiteindelijk bij de verslavingszorg aan de bel.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!