Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer hotelovernachtingen tijdens kerst

24-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kerstboom_07.jpg
Consumenten die tijdens de kerst naar een restaurant gaan, boeken er vaak een hotelovernachting bij. Door de vorst en gladde wegen zijn de boekingen voor zo'n arrangement de laatste week flink aangetrokken, zei een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland vrijdag.
De gladheid speelt daarbij zeker een rol, maar klanten hoeven dan ook niet zo op de alcoholconsumptie te letten. Volgens de brancheorganisatie zit ongeveer 30 procent van de 350.000 Nederlanders die tijdens kerst in eigen land op vakantie gaan, in een hotel.
De restaurants lijken dit jaar sowieso goede kerstdagen tegemoet te gaan. Ze hebben 100.000 meer boekingen vastgelegd dan vorig jaar rond deze tijd, blijkt uit metingen van onderzoeksbureau Foodstep in samenwerking met het bedrijfschap Horeca en Catering onder consumenten van 16 tot 65 jaar.
Volgens de peiling onder 750 respondenten zegt ruim 14 procent van plan te zijn met de kerstdagen buiten de deur te gaan eten. Dat komt neer op 1,5 miljoen kerstdiners in de horeca. ,,Blijkbaar hebben de mensen even genoeg van de crisis en willen ze onbezorgd genieten deze kerstdagen'', concludeert directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland.
De hoge verwachtingen hebben waarschijnlijk ook te maken met het feit dat Kerstmis dit jaar in het weekend valt. De horeca hoopt met dit vooruitzicht dat de omzetverbetering doorzet. In het derde kwartaal was weer voor het eerst een lichte stijging te zien van de omzet ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.
ANP

Meer over:

diginieuws, hotel, geld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!