Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Meer geld terug bij treinvertraging hele EU'

15-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ns trein 930 x 520
Treinreizigers in de hele EU krijgen als het aan het Europees Parlement ligt in de nabije toekomst hogere compensaties bij vertragingen of annuleringen van treinen. Wie een lang traject wil afleggen moet dat op één ticket kunnen doen, ook over de grens heen. Mensen met een beperking hebben recht op kosteloze hulp en het moet eenvoudiger worden om fietsen mee te nemen.
Het parlement stemde voor een herziening van de passagiersrechten en -verplichtingen die de ongelijkheid tussen EU-landen moet opheffen. Passagiers die hun reis voortzetten ondanks vertragingen hebben recht op terugbetaling van de helft van hun treinkaartje bij een vertraging van 60 tot 90 minuten, 75 procent bij een vertraging tussen 91 en 120 minuten en 100 procent boven de twee uur. Passagiers moeten overal in de EU alles kunnen terugkrijgen, of in elk geval het deel dat ze niet hebben afgelegd, als ze besluiten hun reis af te breken in geval van vertragingen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!