Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer gasten voor bed and breakfasts

07-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hotelkamer-vakantie-slaapka_03.jpg
Nederlandse bed and breakfasts ontvingen vorig jaar meer gasten. Ook het aantal B&B's in Nederland nam in 2014 toe. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van Bedandbreakfast.nl, de grootste B&B-website van Nederland.
Stijging van 4 procent
De accommodaties ontvingen in 2014 via Bedandbreakfast.nl 14 procent meer reserveringsaanvragen dan het jaar ervoor. Het aantal bezoekers van de website groeide met 23 procent. Ook het aantal B&B-accommodaties in Nederland nam toe tot 18.000 kamers en appartementen. Dat is een stijging van 4 procent ten opzichte van 2013.
Persoonlijke manier van reizen
,,Steeds meer consumenten kiezen voor een persoonlijke manier van reizen'', signaleert Hanny Arens van Bedandbreakfast.nl. ,,Ze willen overnachten bij locals en de omgeving echt leren kennen. Een bed and breakfast beantwoordt aan die behoefte.''
Bedandbreakfast.nl verwacht ook voor 2015 een goed jaar voor bed and breakfasts in Nederland. Steeds meer reizigers, onder wie twintigers, ontdekken de B&B als kwalitatief alternatief voor het hotel, zegt Hanny Arens. ,,Het toenemende gebruik van mobiel internet en de mobiele app van Bedandbreakfast.nl zorgen voor een groeiend aantal reserveringen.'' ANP

Meer over:

bed, diginieuws, hotel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!