Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer boetes voor kartel accu's vorkheftrucks

09-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boete.jpg
Nog twee bedrijven uit de vorkheftruckbranche hebben boetes opgelegd gekregen voor verboden prijsafspraken over accu's. Eerder kregen al vijf andere bedrijven en branchevereniging BMWT boetes opgelegd, zo meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag.
Vijf ton
Midac Nederland, een importeur van accu’s voor vorkheftrucks, moet een boete van meer dan vijf ton betalen. De moedermaatschappij van de niet meer bestaande importeur Faam Benelux, Era, kreeg een boete van 450.000 euro. De overige spelers kregen verlaagde boetes, omdat zij hun betrokkenheid erkenden. Het totale boetebedrag is bijna 17,5 miljoen euro.
Loodtoeslag
De bedrijven en de branchevereniging spraken af een loodtoeslag te hanteren. Die toeslag was bedoeld om de sterk fluctuerende prijs van lood (dat in accu's is verwerkt) op een vaste manier in de verkoopprijs van de accu’s te verwerken. Ze deelden daarnaast concurrentiegevoelige informatie met elkaar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!