Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer boetes uitgedeeld bij wegwerkzaamheden

30-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
wegwerkzaamheden.jpg
Het aantal boetes voor te hard rijden bij wegwerkzaamheden is dit jaar explosief gestegen. Dat bevestigde het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vrijdag naar aanleiding van een bericht in Trouw.
Werden in 2009 in totaal 8.505 automobilisten bekeurd, dit jaar staat de teller al op 28.505. De toename van het aantal boetes is volgens het KLPD het gevolg van de keuze om strenger te controleren bij wegwerkzaamheden. ,,Het is echt niet zo dat we ons alleen maar het leplazerus staan te flitsen bij wegwerkzaamheden. Dat is te kort door de bocht'', aldus een zegsman van het KLPD. ,,Maar we hebben aan het begin van het jaar afspraken gemaakt dat we bij de werkzaamheden verscherpt toezicht houden. Juist omdat er veel extra werkzaamheden zijn.'' Op zo'n dertig plaatsen in Nederland gaat nog dit jaar de schop in de grond voor nieuwe wegwerkzaamheden. De snelheidsbeperkingen die daar gelden, zijn er volgens het KLPD niet alleen voor de veiligheid van de wegwerkers. ,,We kijken ook naar het gevaar voor de weggebruiker zelf. Vaak zijn op de plekken waar wordt gewerkt, versmalde rijstroken of ontbreekt een vluchtstrook.'' Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!