Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

MediaMarkt aangevallen door hackers

08-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
mediamarkt logo 1127

MediaMarkt is het doelwit van hackers. Die proberen de elektronicaketen af te persen met zogeheten gijzelsoftware, meldt RTL Nieuws. Een woordvoerster bevestigt de berichtgeving. De winkels blijven open, maar afhalen en retourneren is niet meer mogelijk door de ransomware-aanval.

MediaMarkt laat weten nog te onderzoeken wat voor soort aanval er gaande is, maar zegt dat die het bedrijf door heel Europa treft. Vestigingen in Nederland horen daar ook bij. De MediaMarkt-winkels blijven vooralsnog open, maar er kunnen alleen spullen uit de winkels worden afgerekend. Afhalen van bestellingen en retour brengen van producten is niet mogelijk.

Personeel mag computers niet gebruiken

In de vestiging in Den Haag was het aan het begin van de middag rustig, maar liepen verschillende klanten toch tegen de problemen aan. Zo kon een jong stel de televisie die ze wilden hebben niet bestellen en kon een vrouw een abonnement voor een mobiele telefoon niet afsluiten. Waar het stel aangaf later op de dag nog eens langs te komen, doet de vrouw van het mobiele abonnement dat niet, hoewel ze wel tevreden was met de hulp van het personeel. "Ik ben een persoon van: of ik regel het nu, of niet."

RTL meldt op basis van interne documenten dat de winkelketen werknemers vraagt de computers in de winkels niet te gebruiken. Ook zouden de internetkabels uit de kassa's moeten worden gehaald en mogen systemen niet opnieuw worden opgestart.

Bronnen: ANP/RTL Nieuws

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!