Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

McDonald's partner Kinderboekenweek: een boek cadeau bij Happy Meal

25 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
McDonald's_930x520

McDonald's wordt partner van de Kinderboekenweek. De keten gaat tijdens de week geen speeltjes, maar boekjes weggeven bij hun Happy Meals, maakte boekenkoepel CPNB bekend.

Op deze manier hoopt de boekenbranche een nieuwe doelgroep te bereiken. McDonald's ontvangt in Nederland wekelijks meer dan 3 miljoen gasten. De actie vindt plaats van 30 september tot en met 11 oktober. Het gaat om speciale leesboekjes die zijn ontwikkeld voor de actie. Deze sluiten aan bij het thema van de Kinderboekenweek, 'En toen?'. De boekjes gaan over de spannende tijdreizen van de Boomtop-tweelingen, die bijvoorbeeld oog in oog komen te staan met dinosauriërs.

Met Happy Meal-cadeau belang van lezen onderstrepen

Al sinds vorig jaar kunnen gasten van de restaurantketen kiezen tussen een leesboekje of een speeltje bij een Happy Meal. In totaal zijn al 900.000 boekjes weggeven aan jonge bezoekers van het restaurant. Door tijdens de Kinderboekenweek bij ieder kindermenu alleen een leesboek als cadeautje mee te geven, willen McDonald’s en Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek het belang van lezen extra onderstrepen en meer ouders en kinderen het plezier van lezen helpen ontdekken of herontdekken.

"Bij de MacDonald's komen vaak gezinnen met kinderen, die vaak niet vanzelfsprekend al in de boekhandel of bibliotheek komen, of niet weten dat het Kinderboekenweek is", stelt directeur van CPNB Eveline Aendekerk. "Wij hopen met de boekjes de leeshonger aan te wakkeren en het leesplezier bij die kinderen te vergroten". ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar