Kassa

Malafide webshops maken misbruik van merken KPN, Tele2, Kijkshop en Coolblue

14-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
malafide webshop kijkshop 14dec2018
Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting heeft de afgelopen tijd verschillende meldingen ontvangen van malafide webwinkels die misbruik maken van de namen van KPN, TELE2, KIJKSHOP en COOLBLUE. De domeinnamen worden aangevuld met woorden als shop, deals, actie of nl. Alle misbruikte domeinnamen eindigen met .com.
Het gaan om de volgende websites:
www.kpn-deals.com
www.kpn-webshop.com
www.kpn-nederland.com
www.tele2-deals.com
www.tele2-nederland.com
www.tele2-webshop.com
www.tele2-nederland.com
www.coolblue-deals.com
www.coolblue-nl.com
www.coolblue-shop.com
www.kijk-shop.com
www.kijkshop-actie.com
www.kijkshop-nl.com
www.kijkshop-uitverkoop.com

Misbruik van keurmerken

Er wordt misbruik gemaakt van verschillende keurmerken zoals Thuiswinkel, Q-shops Keurmerk en Webshop Keurmerk. De malafide webshops bieden elektronicaproducten aan tegen aantrekkelijke prijzen. De nepwebshops adverteren op websites als Speurders en Marktplaats. Ze plaatsten nepadvertenties die de bezoeker verleid om naar de betreffende nepwebshop te gaan.

Betaalverzoek

Als een consument een bestelling plaatst ontvangt die een e-mail met betaalinstructies. In die mail wordt verzocht om geld over te maken naar een bepaald rekeningnummer. Dit kunnen zowel Nederlandse of buitenlandse bankrekeningnummers zijn. Ook kan er gevraagd worden om via bitcoin te betalen. Er zijn ook gevallen bekend dat men van de ING of BUNQ een betaalverzoek krijgen.

Betaalstromen blokkeren

De Politie sluit niet uit dat de mogelijk dezelfde personen achter de nepwebshops zitten, aangezien er veel gelijkenissen zijn in de diverse malafide webshops.De politie probeert de betaalstroom te blokkeren en stuurt Notice and Take Downs naar de registrar en hostingsmaatschappijen.
 Bron: LMIO
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

chesed00
chesed0022 apr. 2021 - 8:49

Ik heb iets besteld bij Kijkshopstore.. betekend dat het helemaal niet binnen komt? Hoe kan het dat je bij spelletjes op Internet reclame krijgt van hun. Ik heb betaald via Ideal, dit kan je ook niet terug halen? MVG Chesed

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!