Kassa

Maandag in Kassa: Welke hulp volgt op #IkRedHetNietMeer?

16-09-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2823 keer bekeken
  •  
uitz_promo_20220919

Op 5 september lanceerden wij een actie met de hashtag #IkRedHetNietMeer. Daarmee wil Kassa de mensen die het financieel écht niet meer redden een gezicht geven. #IkRedHetNietMeer werd dagenlang trending topic en wij ontvingen duizenden reacties. Met 500 verhalen gingen wij naar Den Haag. 

Premier Mark Rutte en de ministers Rob Jetten, Carola Schouten en Karien van Gennip namen het boek met de gebundelde verhalen van mensen die reageerden op #IkRedHetNietMeer in ontvangst, net als de fractieleiders in het parlement. 

Het water staat veel mensen aan (en over) de lippen. Den Haag is aan zet. Welke reactie komt er van de ministers en leiders van de partijen in het parlement?

In zijn wekelijkse persconferentie afgelopen vrijdag ging Rutte al in op #IkRedHetNietMeer, nadat Kassa's Amber Kortzorg de bundeling met verhalen aan de premier had aangeboden:

Méér problemen door schuldhulp

Er wordt een hausse aan betaalproblemen verwacht. Goede schuldhulp is daarom essentieel.

Helaas zijn er veel schuldhulporganisaties die torenhoge kosten rekenen en mensen alleen maar verder in de problemen brengen. Wat moet er gebeuren om deze cowboys van de markt te weren?

Kassa, maandag 19 september om 20.35 uur op NPO1!

Oproep! #IkRedHetNietMeer gaat door

Onbetaalbare energie, peperdure boodschappen... Door #IkRedHetNietMeer is duidelijker dan ooit geworden dat veel Nederlanders zich zorgen maken.

Wil jij je verhaal met ons delen op tv? Laat het weten, wij komen naar je toe. Heb je een mooi hulpinitiatief? Laat het ook weten! Mail je reactie +telefoonnummer naar kassa@bnnvara.nl.

Je inzending is ook welkom als videoboodschap 🤳 Maak jij je zorgen? Of heb je een mooi initiatief om mensen te helpen dat je wilt delen? Film jezelf (horizontaal) en stuur 'm naar bovenstaand mailadres. Dank alvast voor jouw reactie!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

inasmuch-
inasmuch-19 sep. 2022 - 20:20

Bizar, ik woon in een tochtig, vochtig en krakkemikkig huurhuisje, sloopnominatie maar dat is steeds weer onzeker. Ondertussen is mijn contract voor energie afgelopen en betaal ik ipv 58 nu 326 euro per maand. Van AOW. Eerst moesten alle oude mensen gered worden met een prik, nu mogen ze kreperen. Zit hier logica in?

spesvera
spesvera19 sep. 2022 - 10:50

Afsluit. drgt dr Energielever. !, nadt mn vaste goedkopere Energiecontr. 1 Ji jl. aflp kon ik deze nt verlngn en werd ik dr Vattenfall gedwongen een vl duurder variabel energiecontr. af te sltn !, eerder had ik jst fiks bedrag terug gehad omdt ik per mnd tevl had betaald ! ( € 60,-., heb all. strm), nu zou ik 't 4 dubb. mten gn betalen ?!, dat kan ik nt want mn loon gt NIET mee omhg ! en ik heb maar 'n min.ln (slechte cao) mr helaas net gn recht op huurtoeslg. en voedselbank, ik werd dring. verzocht om VOOR 1 Oktober aanst. mn energiecontract. op te zeggen !, ik betaal wat ik nog KAN betalen, MEER NIET !!!, De Energieleveranciers maken immers miljarden winst ?!, ik heb de intimiderende brief van Vattenfall doorgestuurd naar o.a. ACM Consuwijzer, Radar, Kassa, AD, Telegraaf, Hart van NL, de Gemeente waar ik woon, maar nog niets terug gehoord, mn energietoeslag aanvrg werd afgewez. omdat ik zgn. 'tevl' verdien !, mijn partner werkt weliswr ook mr krijgt nt alles wat hij verdient, de Gemeente kijkt NIET naar de hoogte van de verplichte vaste lasten ! ; torenhoge huur en hoge zorgverzeker.premie en eig. bijdr. medische behand. die nt worden vergd, verzeker., enz., bezuin. aan alle knten mr hou bijna nts over om de mnd rond te kmn., kan 't OV naar m'n' werk nt eens mr betalen daar ik mndelijks 3/4 BIJ moet legg. wat van mijn levensonderhoudgeld afgaat ! Rob Jett.belooft NIEMAND deze winter afgeslot./in de kou !, gaat HIJ m'n afsluit. VOORKOMEN dan ?!, nog 11 dgn. !!!

Appie Happie
Appie Happie17 sep. 2022 - 11:19

Laat Jetten de energiebedrijven de door de mensen terug geleverde electriciteit tegen normaal tarief vergoeden. Zonder de saldering af te schaffen. Dat is pure diefstal van de energie bedrijven, voor weinig of niets energie krijgen en weer duur door verkopen.

Helen 66
Helen 6616 sep. 2022 - 12:37

Het onderliggende probleem is dat Politici met hun riante inkomen en welvaartsvast pensioen zich niet kunnen voorstellen hoe het is om arm te zijn. Zie Rutte met zijn "we zijn een rijk land" en "supergaaf land". Eigenlijk zou iedere politicus en bestuurder alvorens hun job te beginnen verplicht een heel jaar, dus alle 4 seizoenen, moeten leven in een oude sociale huurwoning met een bijstandsuitkering. Misschien dringt dan het besef door. Nu kunnen ze zich er gewoon niets bij voorstellen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!