Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Maandag in Kassa: Welke hulp volgt op #IkRedHetNietMeer?

16-09-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2867 keer bekeken
  •  
uitz_promo_20220919

Op 5 september lanceerden wij een actie met de hashtag #IkRedHetNietMeer. Daarmee wil Kassa de mensen die het financieel écht niet meer redden een gezicht geven. #IkRedHetNietMeer werd dagenlang trending topic en wij ontvingen duizenden reacties. Met 500 verhalen gingen wij naar Den Haag. 

Premier Mark Rutte en de ministers Rob Jetten, Carola Schouten en Karien van Gennip namen het boek met de gebundelde verhalen van mensen die reageerden op #IkRedHetNietMeer in ontvangst, net als de fractieleiders in het parlement. 

Het water staat veel mensen aan (en over) de lippen. Den Haag is aan zet. Welke reactie komt er van de ministers en leiders van de partijen in het parlement?

In zijn wekelijkse persconferentie afgelopen vrijdag ging Rutte al in op #IkRedHetNietMeer, nadat Kassa's Amber Kortzorg de bundeling met verhalen aan de premier had aangeboden:

Méér problemen door schuldhulp

Er wordt een hausse aan betaalproblemen verwacht. Goede schuldhulp is daarom essentieel.

Helaas zijn er veel schuldhulporganisaties die torenhoge kosten rekenen en mensen alleen maar verder in de problemen brengen. Wat moet er gebeuren om deze cowboys van de markt te weren?

Kassa, maandag 19 september om 20.35 uur op NPO1!

Oproep! #IkRedHetNietMeer gaat door

Onbetaalbare energie, peperdure boodschappen... Door #IkRedHetNietMeer is duidelijker dan ooit geworden dat veel Nederlanders zich zorgen maken.

Wil jij je verhaal met ons delen op tv? Laat het weten, wij komen naar je toe. Heb je een mooi hulpinitiatief? Laat het ook weten! Mail je reactie +telefoonnummer naar kassa@bnnvara.nl.

Je inzending is ook welkom als videoboodschap 🤳 Maak jij je zorgen? Of heb je een mooi initiatief om mensen te helpen dat je wilt delen? Film jezelf (horizontaal) en stuur 'm naar bovenstaand mailadres. Dank alvast voor jouw reactie!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!