Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lidl opent webshop in Nederland

20-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
306 keer bekeken
  •  
webshop 930x520
Klanten van prijsvechter Lidl kunnen nu ook online bij de supermarktketen terecht. Het bedrijf gaat niet-etenswaren via het wereldwijde web aanbieden. Nederland is na Duitsland en België het derde land waar Lidl een webshop opent.
Volgens Lidl is non-food een eerste fase. Daarmee zijn per maandag onder meer keukengerei, mode en textiel, klusartikelen, woonaccessoires, tuinbenodigdheden en sport- en vrijetijdsproducten online te bestellen. In de toekomst wordt het assortiment in fasen verder uitgebreid.
De bestellingen worden binnen twee werkdagen thuisbezorgd, waarbij klanten 2,99 euro aan bezorgkosten moeten betalen. ANP

Meer over:

webshop, lidl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

Marippup
Marippup16 nov. 2016 - 11:59

Mijn ervaring met Lidl webshop is waardeloos. Ik heb op 10-11 jl producten besteld op de webshop van Lidl. De producten zouden vanaf maandag 14-11 geleverd kunnen worden en ik heb zelf aangegeven de producten dinsdag 15-11 te willen ontvangen. Echter, de producten zijn nog niet geleverd. Ik ontving wel een mail van Lidl dat de levering was vertraagd, maar de reden hiervan of datum dat de bestelling wel geleverd zou kunnen worden, werd niet aangegeven. Vandaag maar eens gebeld met de Klantenservice van Lidl. Een niet bepaalde vriendeijke jongeman stond mij te woord en gaf mij aan, dat de bestelling inderdaad was vertraagd. Een reden hiervoor kon hij niet opgeven noch kon de medewerker aangeven wanneer de bestelling wel geleverd zou worden. Ik heb hem gevraagd om een oplossing. Deze had hij echter niet, waarop hij cynisch vervolgde: ik kan niet voor u een Ferrari laten rijden en de spullen naar u toebrengen. Ook maakte hij mij duidelijk, dat de vertraging van de bestellingen een landelijk probleem was en dat meer klanten hier last van  hebben. Kortom, ik moest niet teveel zeuren en gewoon maar afwachten wanneer mijn bestelling aan de beurt was en geleverd zal worden.Kortom, bestellen op de Lidl webshop is wat mij betreft geen aanrader! Je weet niet waar je aan toe bent en het is nog maar de vraag of dit goed gaat komen.

Shirley Gravenberch
Shirley Gravenberch21 jun. 2016 - 8:37

Hier zal ik vast gebruik van maken.

dragstar
dragstar20 jun. 2016 - 17:07

Prima, ik zal er zeker gebruik van gaan maken.

susan_nico
susan_nico20 jun. 2016 - 16:58

Leuk hoor, maar nog leuker als ook de link er naar toe vermeld zou zijn, maar misschien komt dat nog?

1 Reactie
tijger1
tijger120 jun. 2016 - 21:06

Als u nou eens op Google intikt Lidl webshop. Heeft men toch gern link voor nodig.

gerard van kooten
gerard van kooten20 jun. 2016 - 13:10

Hier zal ik vast weleens wat gaan kopen denken ik hoor!

audb
audb20 jun. 2016 - 13:06

Ik woon in Zuid Limburg en kijk wel eens met lede ogen naar de Duitse Lidl website als ze in hier in Nederland de zelfde aanbod gaan doen dan kunnen er wel een paar anderen achter hun oren gaan krabben. Maar ook Real.de is een waar bedrijven zoals de media markt voor op moet gaan passen als die hier in Nederland een bedrijf gaan opzetten ook die verkopen merk producten waar je hier soms het dubbele voor moet betalen helaas niet voor alles ben je daar goedkoper uit maar wel voor veel producten..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!