Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lidl de goedkoopste supermarkt in huismerken, Aldi daalt op lijst

25-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
501 keer bekeken
  •  
1127Supermarkt
Supermarktketen Lidl is bij een prijspeiling van de Consumentenbond als goedkoopste uit de bus gekomen. De bond zocht aan de hand van huismerkprijzen uit welke supermarkt het voordeligst is. De duurste supermarkt voor huismerken is Poiesz.
Bij de prijspeiling vergeleek de Consumentenbond 125 verschillende huismerkproducten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Lidl deelt het podium met Dirk en Vomar. Aldi daalde van een gedeeld eerste plaats in 2019 naar de vierde plaats in 2021.

Verschillen steeds kleiner

Een van de conclusies: de reguliere supermarkt als Albert Heijn of Jumbo is qua prijs steeds dichter bij de prijsvechters gaan liggen. Was Lidl in 2016 nog 21 procent goedkoper dan gemiddeld, nu is dat nog maar 10 procent. Toch zijn er nog altijd grote prijsverschillen te vinden. Zo is een halve liter mondwater bij Albert Heijn twee keer zo duur als bij Lidl.

Bio-huismerk

Bij Albert Heijn is het biologische aanbod dan weer een stuk groter. Voor ongeveer 50 van de 125 producten is er een bio-variant. Bij Lidl, Picnic en Spar is dat een stuk lager: 20. Bij Jumbo, Plus en Poiesz ligt dat aantal rond de 40. Aldi heeft met 15 producten de minste biologische alternatieven.
Bron: Consumentenbond

Meer over:

supermarkt
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!