Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lek in Apple FaceTime liet gebruikers elkaar afluisteren

29-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
macbook chat skype computer apple 930
Bij FaceTime, de videobeldienst op apparaten van Apple, is het mogelijk om andere gebruikers af te luisteren. Door een bug in het programma kan alles wat een Apple-gebruiker aan het doen is worden afgeluisterd op het moment dat hij gebeld wordt maar nog niet heeft opgenomen.

Lek in groepsgesprek

Het lek werd deze week ontdekt door klanten van Apple en komt voor op alle apparaten van iPhone tot iMac. Het treedt op als een gebruiker een groepsgesprek via FaceTime begint. Niet alleen geluid maar ook beeld kan gelekt worden. De bellers krijgen het beeld te zien als diegene die ze bellen toevallig op een aan/uit- of volumeknop drukt.

Groepsbellen tijdelijk uit

Apple haalde maandag de functionaliteit van FaceTime-groepsbellen tijdelijk uit de lucht en beloofde deze week met een oplossing te komen. De optie om een groepsgesprek via FaceTime te voeren werd eind vorig jaar toegevoegd aan Apple-apparaten in een software-update. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!