Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Leges jagen gastouders uit opvang

26-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kinderopvangtoeslag_13.jpg
Een op de drie gastouders haakt af omdat gemeenten torenhoge leges vragen. Hierdoor wordt het voor ouders steeds moeilijker een alternatief te vinden voor de duurder wordende kinderopvang. Dat stellen de twee grootste gastouderbureaus ViaVeila.nl en 4Kids, meldt het AD.
Kosten
Sinds 2010 groeit het aantal gemeenten dat gastouders kosten in rekening brengt voor inschrijving in het Landelijk Register Kinderopvang. Destijds waren dat er 2, nu zijn dat er 150. De twee gastouderbureaus hebben bij 89 gemeenten laten onderzoeken wat de gevolgen van de legesheffingen zijn.
52 gemeenten die kosten rekenen zagen het aantal nieuwe gastouders teruglopen van 656 (toen ze nog geen leges berekenden) naar 453 (na de invoering). In 37 gemeenten waar geen kosten worden gerekend, liep het aantal inschrijvingen in 2 jaar tijd terug met 5 procent: van 793 naar 751. ANP/Algemeen Dagblad
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!