Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lange lockdown maakt winst PostNL hoger dan verwacht

26-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
341 keer bekeken
  •  
pakketkopie
PostNL heeft in de eerste maanden van 2021 flink kunnen profiteren van de sluiting van winkels tijdens de lockdown. Het bedrijfsresultaat van de postbezorger lag ongeveer 50 miljoen boven de verwachting.
Doordat de winkels gesloten waren, kochten Nederlanders massaal pakketjes via internet. Ook de briefstemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen en de uitnodigingen voor een coronavaccinatie werden door het postbedrijf bij mensen thuis afgeleverd.

Winst

In totaal maakte PostNL 960 miljoen euro omzet. Dan was in de zelfde periode een jaar eerder nog 701 miljoen. Het grootste deel van dat resultaat zal  eenmalig zijn, verwacht het bedrijf.
De pakketbezorging droeg voor een groter deel bij aan de winst dan die van post. Een woordvoerster van PostNL laat weten dat de onderliggende trend qua postbezorging nog steeds een dalende is. In heel 2020 werden bijna 10 procent minder brieven en kaarten bezorgd ten opzichte van een jaar eerder.

Langer dan verwacht

De cijfers zijn beter dan verwacht omdat de lockdown in Nederland langer duurt dan waar rekening mee werd gehouden. Daarom verhoogt PostNL de verwachtingen voor het hele jaar. Waar eerder werd gerekend op een winst voor aftrek van belastingen van tussen de 205 miljoen en 225 miljoen euro, rekent het bedrijf nu op minstens 250 miljoen euro. ANP

Meer over:

post
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!