Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Laagopgeleide ww'ers vaker uitzendkracht

07-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Frustraties 55 plus werkloos
Laagopgeleide werklozen vinden bijna even vaak werk als middelbaar- en hoogopgeleiden, maar dit is vaker tijdelijk werk. Daardoor valt een groter deel van de laagopgeleide werklozen na een tijdje weer terug in de ww, blijkt uit cijfers van het UWV.
Cijfers
Van de laagopgeleide ww'ers gaat 63 procent binnen een jaar weer aan het werk, iets onder het gemiddelde van 66 procent voor alle ww'ers. Bijna de helft doet dat met een uitzendcontract, terwijl dat maar voor een op de vijf hoogopgeleiden geldt. Een kwart van de laagopgeleiden gaat op een jaarcontract aan de slag. Bij middelbaar en hoogopgeleiden ligt dat percentage hoger: een derde.
Soort contract
Overigens heeft ongeveer een even groot deel van de laagopgeleiden als de rest van de werkenden een vast contract. Het gaat in alle gevallen om zo'n twee derde. Ook werken ze bijna even vaak fulltime. Wel is 9 procent van de laagopgeleiden werkloos tegen 6 procent van de middelbaar opgeleiden en 4 procent van de hoogopgeleiden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!