Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kritiek op 'afknijpen' mobiele video's

26-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
t-mobile-930x520
GroenLinks is ontstemd over een abonnementsvorm waarmee T-Mobile ,,tweederangsinternet’’ zou creëren. GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini heeft de Europese Commissie gevraagd of dit wel volgens de regels is.
Lagere kwaliteit
Klanten krijgen in het abonnement van 90 euro per maand onbeperkt mobiel internet, maar video’s worden in een lagere kwaliteit gestreamd om verstopping te voorkomen. T-Mobile maakt hiervoor volgens Sargentini gebruik van een maas in de wet, die is ontstaan doordat de strenge Nederlandse regels om alle informatie op internet gelijk te behandelen zijn vervangen door minder strenge EU-regels.
Privacybezwaren
De GroenLinks-politica wil onder meer van Brussel weten of het ‘afknijpen’ van de internetkwaliteit permanent is toegestaan, of alleen bij tijdelijke online drukte. Volgens Sargentini zijn er ook privacybezwaren. ,,Om te zien wat video is en wat niet, zal T-Mobile al het verkeer moeten onderzoeken.’’ ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!