Kassa

Koude Pasen gunstig voor supermarkten

27-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paaseieren.jpg
Met een koude Pasen in het vooruitzicht rekenen supermarkten deze week op een topomzet van 765 miljoen euro. Dat is 2,7 procent meer dan vorig jaar in de week voorafgaand aan Pasen aan de kassa werd afgerekend, maakten het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en marktonderzoeksbureau Symphony IRI woensdag bekend.
Huis gezellig maken
Door de lage temperatuur buiten zullen veel mensen het binnenshuis gezellig willen maken, verwachten de organisaties. Hierdoor zal de paasomzet hoger uitkomen dan ooit tevoren. Zelfs het oude record van 2 jaar terug (754 miljoen euro), toen het heel warm was en Nederland massaal aan het barbecueën sloeg, wordt naar verwachting overtroffen.
Gemiddelde week
In een gemiddelde week zetten supers zo'n 650 miljoen euro om, maar tijdens de feestdagen wordt altijd meer uitgegeven. Met Pasen en Kerstmis gaan veel mensen bijvoorbeeld gourmetten. Ook wordt er vaak een uitgebreid ontbijt op tafel gezet.
Inflatiecorrectie
De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor inflatie. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) lagen de prijzen in februari 3 procent hoger dan een jaar eerder. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!