Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Koopkracht ouderen wordt gerepareerd'

25-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ouderenzorg thuiszorg rolstoel 930 x 520
Het is de VVD en PvdA gelukt om de koopkracht van ouderen voor volgend jaar te repareren. Dat melden bronnen naar aanleiding van berichtgeving door De Telegraaf donderdag.
AOW 
Zowel mensen met alleen AOW als met een aanvullend pensioen houden extra geld over. Hoe groot de plus uitpakt is nog niet duidelijk. De definitieve cijfers worden bekend met Prinsjesdag.
Uitkeringen
Volgens ramingen van het CPB stijgt de koopkracht van werkenden volgend jaar naar verwachting met 1,1 procent, maar uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden zouden er waarschijnlijk op achteruitgaan met 0,7 procent. Het kabinet liet twee weken geleden weten hier iets aan te willen doen.
Overleg
Donderdag is er overleg over de begroting. Daar spreekt de coalitie nog over de eenverdieners, die er volgens berekeningen ook op achteruit zouden gaan.
Bron: De Telegraaf/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

sjoerd65
sjoerd6527 aug. 2016 - 10:43

De politieke goednieuws show draait weer op volle toeren. Je zou bijna gaan denken dat er verkiezingen aankomen... Ohh wacht! Gelukkig is het geheugen van de gemiddelde kiezer erg kort en in maart 2017 kiest iedereen weer voor de partijen die de afgelopen 4 jaar meer kapot hebben gemaakt dan in de komende 10 jaar weer gerepareerd kan worden! Het meest teleurstellend vind ik dat een programma zoals Kassa dit soort "nieuws" kritiekloos overtypt van de landelijke media. Maar ja, ook kassa vreet uit de staatsruif. De grootste belastingverbranders zitten bij de Vara......

annie55551
annie5555127 aug. 2016 - 10:24

Veel beloven en weinig geven doet de gekken ( ouderen ) in vreugde leven

laurena
laurena26 aug. 2016 - 22:43

Stom gelul. Las een collumn over sterven op jonge leeftijd.... Dit is gemiddeld vehoogd........... De collegae uit de gezonheidszorg halen het helemaal pensioen niet. En is het wel het geval..... versleten en kreupel. En mensen die in de wao zitten dan? Laat maar het zijn gewoon minderwaardige sujetten onze "leiders" Ze doen niets onder voor Erdogan of dwaze Trump.

hans bolink
hans bolink25 aug. 2016 - 13:10

Mooie verkiezingsstunt eerst zien dan geloven. Maak die oudjes niet blij met een dooie mus.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!