Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Koop niet bij bcc-specials.com

19-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
bcc homepage 930 520
Niet alleen via nepmailtjes worden mensen opgelicht. Er zijn verschillende websites waarop producten voor een prijs worden aangeboden die achteraf te mooi is om waar te zijn. Op dit moment is het oppassen voor de website www.bcc-specials.com.
Naam BCC misbruikt
Via aantrekkelijke aanbiedingen op Marktplaats, Tweedehands.nl 2ehands.be, uit naam van elektronicazaak BCC, worden mensen gelokt naar genoemde nepsite. In de advertenties worden o.a. iPhones, Playstations, en de nieuwste Samsung Galaxy smartphones aangeboden, voor extreem lage prijzen. Mensen die een bestelling plaatsen zijn hun geld kwijt en kunnen fluiten naar hun product.
Samsung S7 Tweedehands.nl nepadvertentie

De site www.bcc-specials.com is goed nagemaakt door de internetoplichters. Fora als Opgeletopinternet.nl staan vol met recente meldingen. Bcc-specials.com is vaak uit de lucht, maar keert dan later weer terug online. Consumenten die al iets hebben 'gekocht' wordt aangeraden direct aangifte te doen bij de politie. Dat kan via https://www.politie.nl/themas/internetoplichting.html
Kenmerken nep-site
De oplichters hebben wel enkele steekjes laten vallen. Zo is er een live chatbutton die niet werkt en is iDeal geen mogelijke betaalmethode; de enige betaalmethode die wordt aangeboden is via overschrijving. De koper krijgt dan een mail toegestuurd met betaalinstructies.
Verder zijn de algemene voorwaarden niet direct via de link opvraagbaar. Er moet eerst geklikt worden op een tweede link en daar blijken de voorwaarden van Thuiswinkel.org gebruikt te worden, om betrouwbaarheid te suggereren.
bcc special betaal methode 930 520

Meer over:

bcc, webshop, oplichting
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

snaperniksvan
snaperniksvan20 jul. 2016 - 19:49

http://www.scamadviser.com/ Kijk daar ook eens voor meer informatie, maar dan het liefste vooraf.Succes.

annie55551
annie5555120 jul. 2016 - 17:21

Ga met je geld naar de winkel , voorkom je ook nog leegstaande winkekpanden

snagtor
snagtor20 jul. 2016 - 15:03

Ik ben er helaas ook ingetrapt!! € 425,- verdampt!!De website was eerst BBC.web.nl.

jantom
jantom20 jul. 2016 - 12:26

een bestelling aldaar is dus een besteling :) :(

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!