Kassa

KLM vliegt bijna alle intercontinentale vluchten

20-04-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vliegtuig_001_15.jpeg
Alle intercontinentale vluchten van luchtvaartmaatschappij KLM vanaf Schiphol worden met uitzondering van zes bestemmingen dinsdag uitgevoerd.
Dat liet een woordvoerster van de maatschappij weten. Vanaf 08.00 uur komen vliegtuigen aan op Schiphol.
KLM liet maandag al weten dat de helft van alle Europese vluchten dinsdag worden uitgevoerd en alle aankomende intercontinentale vluchten. Alles wat vliegt, zal zoveel mogelijk volgens planning vertrekken en aankomen.
Dinsdag zijn er geen vluchten naar Mexico City, Lima, Osaka, Manilla, Montreal en Entebbe.
KLM drukt passagiers op het hart vooral niet naar Schiphol te komen voordat ze weten of hun vlucht al dan niet gaat. De website geeft uitvoerige informatie over de vertrekken en aankomsten.
Dinsdagmiddag weer vluchten Martinair Martinair voert vanaf dinsdagmiddag weer vluchten uit van en naar Schiphol. Dit heeft de luchtvaartmaatschappij dinsdagochtend laten weten.
Er vertrekkken drie toestellen naar respectievelijk Aruba, Havana en Cancún (Mexico). Vroeg in de avond vertrekken uit die plaatsen ook drie toestellen richting Schiphol. Volgens Martinair zijn dit alle vluchten die voor dinsdag stonden gepland.
Door technische problemen is Martinair dinsdagochtend niet in staat haar website bij te werken. De luchtvaartmaatschappij probeert passagiers die geboekt staan nu op een andere manier te bereiken.
Verstoring luchtverkeer Europa houdt aan De verstoring van het vliegverkeer in Europa door de IJslandse aswolk houdt ook dinsdag nog aan. Sommige luchthavens zijn dinsdag opengegaan, maar andere landen hebben besloten het luchtruim nog gesloten te houden.
Het Noorse luchtruim boven het zuidwestelijke deel van het land is dinsdagochtend vroeg opnieuw gesloten. De Poolse luchtvaartautoriteiten hebben besloten het gehele luchtruim dinsdag nog gesloten te houden. Ierland heeft het vliegverbod verlengd tot dinsdag 14.00 uur.
Zwitserland heeft zijn luchtruim dinsdagochtend juist open gegooid om 08.00 uur. Het Noord-Italiaanse luchtruim keert dinsdag sinds 08.00 uur ook langzaam terug naar de normale situatie.
In het noorden van Frankrijk zijn luchthavens langzamerhand ook weer in bedrijf. Bij beide internationale luchthavens van Parijs vertrekken en landen vliegtuigen. Daar zal ongeveer driekwart van de geplande internationale vluchten doorgang vinden. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!