Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

KLM laat passagiers kosteloos vliegticket annuleren

15 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
165 keer bekeken
  •  
klm vliegtuig 1127
Passagiers kunnen bij KLM hun vlucht vanaf nu, om welke reden dan ook, kosteloos annuleren en het vliegticket omwisselen voor een voucher of contant geld. Dit geldt voor vliegtickets met een vertrekdatum tot en met 31 maart 2021, meldt de luchtvaartmaatschappij. 
De nieuwe maatregel geldt ook voor klanten die nu al een KLM-ticket of reisvoucher in bezit hebben.
KLM-klanten mogen hun vliegticket kosteloos inwisselen voor een ‘refundable voucher’, ongeacht de reden van het annuleren van de vlucht. Met deze voucher kan de klant vervolgens een nieuw ticket kopen of een ‘refund’ aanvragen.

KLM: meer flexibiliteit voor klant

Volgens Boet Kreiken, die bij KLM verantwoordelijk is voor de klantbeleving, "willen veel mensen wel reizen, maar aarzelen ze om te boeken door de onzekere tijden en de constant veranderende reisadviezen". Kreiken: "Wij bieden met deze maatregel daarom meer flexibiliteit."
Door de reisbeperkingen vanwege corona moest KLM veel vluchten annuleren, wat een groot aantal restitutieverzoeken met zich meebracht. KLM heeft meer tijd nodig dan normaal om de bedragen terug te betalen, maar is bezig met het inhalen van de achterstand. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar