Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kleine leaseauto fors duurder

05-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_auto
De leaseprijs van kleinere typen personenauto’s is in de afgelopen vijf jaar aanzienlijk gestegen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. De leaseprijs van de grotere typen is juist gedaald, aldus het statistiekbureau.
A-merk
In de afgelopen jaren is het leasen van een auto in het A-segment, waar bijvoorbeeld de Volkswagen Up, Fiat 500 en Peugeot 107 in vallen, duurder geworden. De operationele leaseprijs, dus exclusief brandstofvoorschot, voor de zakelijke markt nam in dit segment met 18,6 procent toe in de afgelopen vijf jaar. Ook in het B-segment, waaronder bijvoorbeeld de Ford Fiesta en Toyota Yaris vallen, steeg de prijs relatief sterk met 7,1 procent in de periode.
Dalende trend
Andere segmenten vertoonden juist een dalende trend: de leaseprijs van kleine en middelgrote auto’s in de segmenten C en D, samen goed voor meer dan de helft van de leasemarkt, daalden met respectievelijk 3,7 en 0,1 procent. De leaseprijs van auto’s in Segment E, de hogere middenklasse met auto’s als Audi A6 en BMW 5-serie, daalde met 6,1 procent. Onderaan de streep is het gemiddelde leasetarief in 2016 nagenoeg gelijk aan het tarief van 2011. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

honza23
honza235 aug. 2016 - 11:20

Logisch: veel A-segmenters waren 5 jaar geleden BPM- en wegenbelastingvrij en nu niet meer; die zijn dus relatief veel duurder in gebruik geworden

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!