Kassa

Kassa test: Welke strandtent moet je hebben voor een dagje zon, zee en strand?

  •  
13-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
11519 keer bekeken
  •  

Geven ze genoeg beschutting? Beschermen ze tegen uv-straling? Blijven ze staan als de wind opsteekt? Kassa zoekt uit wat je moet kopen voor een beetje beschutting tijdens een dagje zon, zee en strand. Allemaal voor een prijs van 20 tot 40 euro zodat het geen enorm gat in je budget slaat.

De ‘strandtententest’ is een vergelijking tussen verschillende soorten producten die verkrijgbaar zijn voor beschutting op het strand. Het gaat onder meer om een klassiek windscherm, pop-up tentjes en een parasoltent.

De zes producten worden getest door Berat en Bradley, van de Kassa-rubriek Tebbie Nou Weer Gekocht Dan?!, die zonder enige ervaring met het opzetten van tenten de strijd aangaan. Zij worden bijgestaan door ervaren tentspecialisten Daido Maas van outdoor-winkelketen Bever en Bert Gorissen van de ANWB Kampioen. 

Ervaringen van onervaren tentbouwers

Voor Berat en Bradley blijkt het opzetten van sommige tenten een grotere uitdaging dan de andere. Ontbrekende gebruiksaanwijzingen werken de onervaren tentenbouwers tegen en ook de opstekende wind helpt niet mee. Als je nog nooit een tent hebt opgezet, is het handig om een gebruiksvriendelijk strandtentje te kopen. Dan kan een pop-uptentje handig zijn, maar vergeet niet dat deze op het einde van de dag ook weer in de verpakking moet voor de reis terug naar huis. 

Ervaringen van ervaren tentbouwers

Voor de specialisten Bert Gorissen en Daido Maas is het opzetten van de tentjes over het algemeen makkelijk te doen. Zij zien verschillen tussen de functionaliteit en kwaliteit van de producten. Een kritiekpunt dat eigenlijk voor alle tentjes geldt is dat de geleverde haringen niet voldoen. Voor het losse zand op het strand kun je het best lange houten haringen gebruiken. Maar die worden bij geen van de producten meegeleverd.

Of de tentjes blijven staan bij een flinke windvlaag is volgens Gorissen en Maas maar zeer de vraag. Neem deze dus zelf mee, raden de specialisten aan. Als er geen goede mogelijkheid is om deze te bevestigen aan de tent, dan kan een extra stuk touw of een tiewrap uitkomst bieden.    

De uitslag 

Onze testers hebben een duidelijke voorkeur voor één van de producten en wat meer geld uitgeven blijkt een goede investering:

strandtententest uitslag
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!