Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Kabinet wil avondklok opheffen en terrassen heropenen'

07-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
bier_terras_heineken.jpeg
De terrassen weer open en een einde aan de avondklok: volgens Haagse bronnen zijn dat de plannen die het kabinet vanaf 21 april wil doorvoeren. De versoepelingen moeten nog wel voorgelegd worden aan het Outbreak Management Team (OMT). Bovendien zijn ze afhankelijk van de ontwikkeling van de besmettingscijfers.
Ook denkt het kabinet aan versoepelingen voor studenten. Zij zouden tegen het einde van de maand weer fysiek naar college moeten kunnen. Daarvoor moeten ze dan wel een negatieve testuitslag kunnen laten zien. Ook moeten studenten zich houden aan de normale coronaregels, zoals de 1,5 meter afstand.

Vraagtekens bij winkels

Of er ook versoepelingen komen voor winkels, is nog maar zeer de vraag. Ingewijden twijfelen nog of die versoepeling de eindstreep haalt. Zij wijzen erop dat winkels nu al op afspraak klanten mogen ontvangen, of spullen kunnen laten afhalen.
Volgende week dinsdag geven demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge weer een persconferentie. Zij zullen dan een plan ontvouwen om stapsgewijs de samenleving te heropenen. Het volgende 'weegmoment' is twee weken later; dan wordt duidelijk wat er in de meivakantie mogelijk is. Het kabinet hoopt dat in de zomerperiode weinig tot geen beperkingen meer hoeven te gelden.

Pilots met bezoekers

Eerder werd al bekend dat veel sectoren nog deze maand de mogelijkheid krijgen op beperkte schaal weer bezoekers te ontvangen. Die moeten dan een afspraak maken en zich vooraf laten testen. Ook moeten zij altijd 1,5 meter afstand houden en binnen een mondkapje dragen. De proef geldt voor onder meer musea, dierentuinen en sportgelegenheden.
Minister Ferd Grapperhaus sprak dinsdag weer met de burgemeesters van het Veiligheidsberaad. Na afloop zei hij al dat het kabinet werkt aan een openingsplan. ANP

Meer over:

winkels, corona
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!