Kassa

Kabinet onderzoekt of koolmonoxidemelders verplicht moeten worden

05-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520 Koolmonoxidemelder
Het kabinet gaat bekijken of koolmonoxidemelders verplicht moeten worden in nieuwbouwwoningen en na renovatie. De melders kunnen levens redden. Ze waarschuwen voor het levensgevaarlijke gas dat kan ontstaan als een cv-ketel, geiser of kachel slecht werkt, of zich in een onvoldoende geventileerde ruimte bevindt.

Verzoek vanuit oppositie

Het kabinet reageert op een verzoek van de oppositiepartijen 50PLUS, GroenLinks en SP. Minister Kajsa Ollongren (Wonen) wil aan de hand van een onderzoek bekijken of een verplichting verstandig is. Ze benadrukt dat zij het probleem ,,aan de bron'' wil aanpakken door een certificaat voor installateurs. Die moeten ,,ontzettend goed'' omgaan met installaties om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen.
Henk Krol (50PLUS) zegt dat koolmonoxide ook een sluipend gif is dat mensen ziek kan maken. ,,Het melden bespaart dus niet alleen levens maar ook ziektekosten'', aldus Krol. Volgens hem zijn de kosten voor de melders verwaarloosbaar. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

DHVB
DHVB5 apr. 2018 - 20:23

In alle nieuwbouw moet men dit verplicht stellen. Voor oudere huizen kijken of daar subsidie voor te krijgen is. ( mogelijk Europees)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!