Kassa

Droomhuis wordt een nachtmerrie

27-08-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1865 keer bekeken
  •  
930x520 Huis
Bij het item over wijkopenuwdroomhuis.nl wordt de naam Jan te Riet bedoeld. Jan te Riet staat in de Kamer van Koophandel vermeld als eigenaar en is tevens de schoonvader van de heer Brinkman.
Voor mensen die niet aan een hypotheek kunnen komen maar wel een huis willen kopen, biedt het internet deze zomer uitkomst. Wijkopenuwdroomhuis.nl koopt het voor u en u mag erin wonen totdat u het huis zelf kunt kopen. Maar die droomkans wordt een nachtmerrie…  
Strengere voorwaarden
De woningmarkt trekt aan en de huizenprijzen stijgen weer. Alsof er nooit een hypotheekcrisis is geweest en een jarenlange slappe woningmarkt waarin bijna geen huis werd verkocht. Toch zijn de gevolgen van die crisis nog wel goed merkbaar, want hypotheekverstrekkers zijn veel voorzichtiger geworden en stellen strengere voorwaarden.
Voor de steeds grotere groep kleine zelfstandige ondernemers en freelancers kan dat betekenen dat ze geen hypotheek kunnen krijgen. De hypotheekverstrekkers, meestal banken, vinden dat te riskant. Ze zien liever mensen met een vast contract. En ook als je in het verleden schulden hebt gemaakt zien de banken je liever niet als klant.
Droomhuis kopen
Deze mensen hebben een probleem en daar speelt de website Wijkopenuwdroomhuis.nl handig op in. Zij bieden aan om jouw droomhuis te kopen. Jij mag er vervolgens tegen een maandelijkse vergoeding in wonen totdat je wel in de gelegenheid bent het huis te kopen, bijvoorbeeld als je na een paar jaren met goede inkomsten wel een reguliere hypotheek kunt krijgen.
Aansprakelijkheid
Het lijkt een prachtkans, bijna te mooi om waar te zijn. En dat is het ook. Wijkopenuwdroomhuis.nl biedt aan het huis voor u te kopen, maar doet dat niet. U heeft al wel een aanbetaling gedaan en dat geld bent kwijt. Want de mensen achter Wijkopenuwdroomhuis.nl zijn met de noorderzon vertrokken. Daarnaast hangt u een boete boven het hoofd omdat de koop van uw huis op het allerlaatste moment is afgeketst. U bent aansprakelijk omdat uw naam op de koopakte staat en niet Wijkopenuwdroomhuis.nl.
Kassa krijgt contact met 8 gedupeerden van WKUD die in totaal ruim anderhalve ton, gemiddeld bijna 20.000 euro per persoon, kwijt zijn. Nog los van de mogelijke boete die hen boven het hoofd hangt omdat de koop niet is doorgegaan.
Tientallen aanklachten
De redactie zoekt uit wie achter Wijkopenuwdroomhuis.nl zit. Henk Jan Brinkman en zwager Gert Jan te Riet zijn in de afgelopen jaren al vaker in verband gebracht met belastingfraude, zwendel en oplichting. Tegen deze twee zijn de afgelopen jaren tientallen aanklachten ingediend door particulieren en ondernemers die hen beschuldigen van oplichting. Maar ze zijn voortdurend de dans ontsprongen.
Brinkman en Te Riet die onder wisselende namen opereren, lijken de afgelopen jaren hun basis te hebben gehad in het Spaanse Marbella, maar zijn ook actief geweest in Nederland. Het lijkt er dus op dat hun laatste truc Wijkopenuwdroomhuis.nl is. De website is sinds deze week uit de lucht.
Te mooi om waar te zijn
De Vereniging Eigen Huis
en de Fraudehelpdesk.nl waarschuwen mensen die niet aan een reguliere hypotheek kunnen komen, voor ogenschijnlijk aantrekkelijke alternatieven op internet. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook. Als u zoekt naar financiering, ook voor andere zaken, laat u goed voorlichten. Ga nooit zomaar op een aanbieding in maar leg het voor aan een onafhankelijk adviseur. Betaal nooit vooraf een forse som als aanbetaling, zeker niet bij de aankoop van een huis. Gemaakte kosten voor taxatie, makelaar en dergelijke, worden gewoonlijk opgenomen in de eindafrekening van de notaris, die hoeven niet vooraf te worden betaald.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!