Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Inspectie: duiken gebeurt vaak onveilig

13-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
duikers 930x520
Duiken gebeurt vaak onveilig. Regelmatig zijn de voorbereidingen onvoldoende, maar ook het duiken zelfs gebeurt vaak met risico's. Bij een inspectie van ongeveer 70 duikbedrijven zijn bij 48 bedrijven overtredingen vastgesteld, blijkt uit onderzoek van de Inspectie SZW. Behalve bij private duikbedrijven is ook gekeken naar zeven brandweerkorpsen, bij de douane en bij defensie. De Inspectie deed geen onderzoek bij zelfstandige duikers.
Voorbereidingen
De meeste overtredingen betroffen de voorbereidingen van het duiken. De Inspectie zegt dat die heel belangrijk zijn. Het gaat dan om een goede risico-inschatting en geven van goede instructie. Verder was het duikmateriaal niet altijd goed onderhouden. Maar ook bij het duiken gaat het niet altijd goed. De meest opvallende overtredingen waren het duiken met een onvolledig duikploeg en het duiken op een gevaarlijke plek. Soms hadden duikers geen of een onjuist certificaat om te werken onder water.
De Inspectie zegt dat duiken een beroep met risico's is en dat elke tekortkoming fataal kan zijn. ,,Bij calamiteiten zijn die moeilijk te corrigeren.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!