Kassa
theme-icon
Geld

ING: spaarders krijgen meer spaarrente

14-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
526 keer bekeken
  •  
geld besparen euros spaarvarken

ING verhoogt de rente voor spaarders die bij de bank geld hebben gestald. Het gaat over een verdubbeling van de spaarrente vanaf maart 2023. De rente geldt voor particuliere spaarders bij het financiële concern. Rabobank heeft eerder ook al laten weten de spaarrente te verhogen.

Spaarrente

Vanaf 1 maart 2023 zullen particulieren over de eerste 10.000 euro aan spaargeld een vergoeding van 0,5 procent ontvangen. Momenteel is dat slechts 0, 25 procent. Hierboven op zal de spaarrente 0,4 procent zijn, terwijl dat nu nog 0,15 procent is. De bank keert echter nog steeds geen rente uit bij een bedrag boven de 1 miljoen euro.

Ook zakelijke spaarders zien de verdubbeling van de rentes tot tegoeden van 10 miljoen euro. Boven dit bedrag krijgen ze geen spaarrente.

Rabobank kondigde vorige maand al aan dat spaarder meer rente zouden krijgen. Bij deze bank zal vanaf donderdag de spaarrente eveneens worden verdubbeld naar een half procent.

Inflatie als reden

De renteverhoging is te danken aan de hoge inflatie van de afgelopen tijd. Centrale banken hebben hierdoor hun beleidsrentes verhoogt, waardoor de rentes van de banken ook meestijgen. ANP

Thema's:

theme-icon
Geld
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

tjaart
tjaart16 feb. 2023 - 12:27

Valt wel op dat de drie grootbanken met uitstekende winstcijfers zo'n lage rente geven vergeleken met veel andere banken . Tevens zijn ze er als de kippen bij om regelmatig de kosten flink te verhogen en de service steeds meer te verlagen . Ik ga maar aandeelhouder worden ....Brengt veel meer op , ha,ha.