Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ING somberder over huizenmarkt

08-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek_huis_geld_23.jpg
ING is somberder geworden over de Nederlandse hypotheekmarkt. Dat bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de bank en verzekeraar.
ING nam in het eerste kwartaal een voorziening van 82 miljoen euro voor eventuele kredietverliezen op zijn Nederlandse woninghypotheken. In de periode daarvoor was dat nog 33 miljoen euro.
Dalende huizenprijs
Volgens de bank heeft de stijging te maken met de aanhoudende daling van de huizenprijzen en de flink oplopende werkloosheid. Gezien de zwakte in de huizenmarkt en de bredere economie verwacht ING dat de voorzieningen op hypotheken de komende kwartalen op het huidige, hoge niveau zullen blijven.
Vaker betalingsachterstand
ING heeft in totaal 148,5 miljard euro aan hypotheken uitstaan op woningen in Nederland. Van dat bedrag zat op 31 maart 1,5 procent in leningen met een betalingsachterstand. Een kwartaal eerder was dat 1,4 procent.
'Weinig probleemgevallen'
Bestuursvoorzitter Alex Wynaendts betitelde die afschrijvingen in een toelichting als ,,erg laag''. Hij wees erop dat Aegon veel hypotheken verstrekt die onder de Nationale Hypotheekgarantie vallen, waardoor de probleemgevallen voor de verzekeraar beperkt blijven. ,,Zolang de werkloosheid niet heel hard verder stijgt, hoef je er geen grotere verliezen te verwachten'', stelde hij. In het segment waar Aegon actief is, blijft de vraag naar hypotheken volgens Wynaendts ook redelijk overeind. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!