Kassa

'ING schendt eigen duurzaamheidsregels'

  •  
23-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
palmolie 930
ING moet afzien van een voorgenomen lening aan het Belgisch-Luxemburgse palmoliebedrijf SOCFIN. Dat bedrijf maakt zich volgens verschillende goededoelenorganisaties schuldig aan landroof, ontbossing, milieuverontreiniging en het schenden van mensenrechten.
Verschillende partijen, waaronder Milieudefensie, Oakland Institute en Oxfam Solidarity voerden dinsdag aan de poort van het hoofdkantoor van ING Belgium in Brussel actie tegen de voorgenomen deal. Volgens de partijen is de financiering door ING van controversiële palmoliebedrijven zoals SOCFIN absoluut niet duurzaam en druist dit in tegen het eigen duurzaamheidsbeleid van de bank. Onder de klagers waren ook gedupeerden uit Sierra Leone.

Misstanden moeten opgehelderd en opgelost

ING zegt in een reactie dat voor iedere financiering geldt dat aan bepaalde regels moet worden voldaan. ,,We delen de zorg dat de palmoliesector aandacht behoeft en dat misstanden moeten worden opgehelderd en opgelost", aldus de bank in een verklaring. ,,De methode daarvoor is wat ons betreft betrokken blijven bij de sector, eisen stellen aan partijen." Worden er bij misstanden geen verbeteringen doorgevoerd, dan zal de klantrelatie volgens de bank worden beëindigd. ANP

Zaterdag besteedde Kassa aandacht aan beleggen via 'duurzame' banken in foute palmoliesector:

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

gypsyjoy
gypsyjoy9 dec. 2018 - 18:53

Is er iets wat ING niet schendt?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!